Evde bilgisayar başında İngilizce öğrenilebilir mi?

Dünya çapında kanıtlanmış eğitim çözümleriyle İngilizceyi öğreterek konuşturan Beils Türkiye, yenilikçi ve kapsamlı müfredatının yanı sıra eğitimlerinde kullandığı patentli yapay zeka teknolojileriyle de dikkat çekiyor.Online...

Yayınlanma:
Evde bilgisayar başında İngilizce öğrenilebilir mi?

Dünya çapında kanıtlanmış eğitim çözümleriyle İngilizceyi öğreterek konuşturan Beils Türkiye, yenilikçi ve kapsamlı müfredatının yanı sıra eğitimlerinde kullandığı patentli yapay zeka teknolojileriyle de dikkat çekiyor.

Online eğitimlerin en önemli avantajının zaman ve mekan sınırsızlığı olduğunu belirten Beils Türkiye Eğitim Müdürü Sibel Sagner, bu eğitimler sayesinde yaş sınırlaması olmadan isteyen herkesin yaşam boyu İngilizce öğrenme imkanına sahip olduğunu vurguluyor. Sibel Sagner’in verdiği bilgilere göre, online eğitimlerde süreç tamamen öğrenci odaklı ilerliyor. Herkesin sahip olduğu kapasite, alt yapı ve hıza göre çalışma ve ilerleme imkânı sağlanıyor. Eğitimlerin etkileşimli ve dinamik bir ortamda gerçekleşmesi, ilerleyen teknoloji ile birlikte kişiselleştirilmiş eğitim imkanı ve düzenli geri bildirimler online eğitimlerin diğer avantajları arasında yer alıyor.

Beils Türkiye Eğitim Müdürü Sibel Sagner, online eğitimlerin en yaygın dezavantajlarını ise teknik problemler, kişinin zamanlama konusunda kendini iyi yönetememesi ve motivasyonunu sürekli yüksek tutma çabası olarak sıralıyor. Ancak kişinin kendini yönetebilme sürecini öğrenmesi ve hedefine yönelik motivasyonunu yüksek tutma çabasının hayatın her alanında gerekli olan önemli meziyetler olduğunu vurgulayan Sibel Sagner, bu nedenle bunların online eğitimden ziyade kişisel gelişimle ilişkilendirilebilecek dezavantajlar olduğunu ifade ediyor.

Eğitimcilerle yaptıkları görüşmelerde öğrencilerin online platformlarda yalnız oldukları ve kendi öğrenme yaklaşımlarını bulmakta zorluk çektikleri geri bildirimini aldıklarını belirten Sibel Sagner, “İşte; asıl önemli nokta da bu! Eğitimciler olarak bizlerin görevi öğrencilerimizi, bu uçsuz bucaksız bilgi kaynağını en etkin şekilde nasıl kullanacakları konusunda eğitmektir. Onlar yollarını bulmaya çalışırken yanlarında olup, süreç içinde geri bildirimler verip öğrenme stratejileri geliştirmelerine yardım etmek onlara yapabileceğimiz en büyük iyilik olacaktır. Her yenilik beraberinde birçok bilinmezlikle birlikte fırsatı da beraberinde getirir. Yapmamız gereken şey ise; yeniliği, getirdiği fırsatlarla birlikte kucaklamak! Öğrenme sürecinin farklı dinamiklerini en güzel şekliyle öğrencilerimizin önlerine sunmak” diye konuşuyor.

“Artık öğrenmenin keyfe dönüşme zamanı geldi”

Her nerede olursa olsun öğrenme sürecinin aktif hale geçebilmesi için 3 temel şartın oluşması gerektiğini ifade eden Beils Türkiye Eğitim Müdürü Sibel Sagner, bu şartları; amaç, merak ve motivasyon olarak sıralıyor. Nerdeyse herkesin bir şekilde İngilizce öğrenmek için çabaladığını aktaran Sagner, artık günümüz teknolojileri sayesinde evden, kendi konforunuzu oluşturduğunuz bir alan ve süre içinde İngilizce öğrenmenin mümkün olmasıyla birlikte birçok zorluğun ortadan kalktığını vurguluyor. Artık öğrenmenin keyfe dönüşme zamanının çoktan geldiğini ifade eden Sagner, “Günümüzde öğrenme sürecinin bir başkası tarafından dayatıldığı bir gereklilik gibi görülme zamanı geçti. Düşünsenize bazılarımız çok erken kalkıp çalışmaya başlar, bazılarımız ise gece kuşu derler kendilerine ve gecenin sessizliğinde saatlerce odaklanıp üzerinde çalıştıkları şeyin keyfini çıkartırlar. Bilgi ancak keyif aldığımız sürece anlamlı hale gelir ve öğrenme gerçekleşir. İngilizce için de durum aynen böyle” diyor.

Beils Türkiye’de online eğitim yolculuğu nasıl gerçekleşiyor?

Sibel Sagner, Beils Türkiye’nin fark yaratan online İngilizce eğitim yolculuğunu ise şu sözlerle anlatıyor:

“Evinizdesiniz ve telefon çalıyor. Arayan İngilizce eğitim sürecindeki ‘eğitim koçunuz’. Önce kendini tanıtıyor ve kısa bir oryantasyon vermeden önce sizin İngilizce öğrenme geçmişinizle ilgili birçok bilgi alıyor. Çünkü siz Beils ailesine katıldığınız andan itibaren biriciksiniz ve sizinle ilgili her bilgi bizler için bir ‘tadım’ unsuru! Alınan bilgilerden sonra seviye belirlemeye geçiliyor ve çalışacağınız platform size açılıyor. Orada farklı İngilizce geçmişleri olan ancak ortak hedeflerde birleştiğiniz birçok kişi ile tanışıyorsunuz. Dersleri istediğiniz gün ve saatlerde alıyorsunuz. Dünyanın her yerinden ana dili İngilizce olan öğretmenler size ders vermek için her an hazır ve tüm bunlar tabii ki bir müfredat çerçevesinde ilerliyor. Derslerden önce hazırlık yapmak veya sonra öğrendiklerinizi tekrar etmek istediğinizde size ‘Student Zone’ ve online platformdaki yapay zeka sanal öğretmeniniz ‘SpeechTrainer®’ eşlik ediyor. İstediğiniz zaman tek başınıza, istediğiniz zaman öğretmenlerle çalışma lüks ve şansına sahipsiniz. Düzenli olarak eğitim koçunuz sizi arıyor, öğrenme süreciniz hakkında bilgi veriyor ve öğrenme stratejileri geliştirmenize yardım ediyor ve tüm bunları çok ileri teknolojide hazırlanmış bir platform üzerinden yapıyorsunuz. Hikayenin baş kahramanı sizsiniz ama hikayedeki diğer herkes hep yanınızda ve sizinle… Ne zaman ve nasıl isterseniz. Öğrenme sürecinin en keyifli tarafı da bu olsa gerek! 32 ülkedeki deneyimiyle gücü kaynağında bir sistemin içinde hedefinize doğru emin adımlarla ilerlemek!”

Beils Türkiye’nin gücü kaynağında, farkı sonuçlarında!

"Gücü kaynağında, farkı sonuçlarında" mottosuyla hareket eden Beils Türkiye, dünya çapında kanıtlanmış çözümleriyle İngilizceyi öğreterek konuşturuyor. Beils Türkiye’nin gücü, İngilizce eğitiminin 30 yılı aşkın deneyime sahip lider markası Burlington English grubunun online eğitim platformu olmasından kaynaklanıyor. Burlington English grubu, küresel başarıya sahip İngilizce eğitimlerini 32’den fazla ülkede, ana dili İngilizce olan deneyimli ve alanında uzman 1000’i aşkın öğretmeniyle, on milyonlarca öğrenciye ulaştırıyor. Burlington, 30 yılı aşkın deneyime sahip global bir yayıncı olarak hem genel İngilizce hem de kurumsal İngilizce programlarındaki emsalsiz müfredatlarını ve içeriklerini kendisi geliştirip, güncelliyor.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet