Facebook İstasyon Türk Esnafına Dijitalleşmeyi Öğretecek

Facebook’un Türkiye’deki ilk topluluk merkezi Facebook İstasyon, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde hizmete girdi. Sitede KOBİ’lere yönelik çevrimiçi eğitim programları yer alıyor.Portalda,...

Yayınlanma:
Facebook İstasyon Türk Esnafına Dijitalleşmeyi Öğretecek

Facebook’un Türkiye’deki ilk topluluk merkezi Facebook İstasyon, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde hizmete girdi. Sitede KOBİ’lere yönelik çevrimiçi eğitim programları yer alıyor.

Portalda, Kovid-19 pandemisi nedeniyle bir takım zorluklar yaşayan Türk firmalarına bu süreci daha kolay atlatabilmeleri için tavsiyeler, dijital eğitimler, programlar ve kaynaklar yer alıyor. Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisine yönelik çeşitli tedbirleri hayata geçiren Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve Facebook ile işbirliğine giderek KOBİ’lere yönelik çevrimiçi eğitim portalını hizmete açtı. Facebook’un Türkiye’deki ilk topluluk merkezi olan Facebook İstasyon’un internet sitesi adresi üzerinden erişilebilecek portalda, Kovid-19 pandemisi nedeniyle bir takım zorluklar yaşayan Türk firmalarına bu süreci daha kolay atlatabilmeleri için tavsiyeler, dijital eğitimler, programlar ve kaynaklar yer alıyor.
Ticaret Bakanlığı’nın firmalara sağladığı desteklerin yanı sıra, uzmanların anlatımıyla Bakanlık hizmetlerinin tanıtıldığı videolar da portalda paylaşılıyor. TOBB ve Facebook’un Türkiye’deki KOBİ’lere sundukları hizmetlerin de tanıtıldığı portalda “Facebook ile Öne Çıkın”, “Sınırları Aşan KOBİ’ler” ve kadın girişimcilerin işletmelerini büyütmelerine yardımcı olan “She Means Business” programları gibi KOBİ’lere yönelik çevrimiçi eğitimler yer alıyor. İlk etapta KOBİ’lere yönelik programların yer alacağı portalda, ikinci aşamada esnafa yönelik eğitimler verilecek.

DEĞİŞİM VURGUSU

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan söz konusu işbirliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınının bir takım tüketim ve yaşama alışkanlıklarında da değişime neden olduğuna işaret ederek, bu değişimin sosyal medyayı ve online platformları daha fazla kullanmak için vakit sağladığını ifade etti. Ticaret Bakanlığı olarak vatandaşların, Bakanlığın hizmetleri hakkındaki bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlamak için, dijital ortamdan Export Akademi, Sanal Ticaret Akademisi gibi çeşitli eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini anlatan Pekcan, şunları kaydetti:
“Bu kapsamda Facebook ile de işbirliğine gittik. Bakanlığımızla ilgili tüm iş ve işlemleri; tüm hizmetlerimizi dijitalleştirmeye gayret ediyoruz. KOBİ’lerimize, esnafımıza, ihracatçımıza, ticaret erbabına ve vatandaşlarımıza hizmetlerimizi dijitalleşmenin faydaları ile azami ölçüde sunma gayretindeyiz. Sizlere bu platformdan seslenerek, zor günlerde yanınızda olduğumuzu hatırlatmak istedik.”

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Facebook ile yapılan iş birliği kapsamında da Bakanlığın hizmetlerini ve desteklerini kısa filmler, animasyonlar, videolarla anlattıklarını anlatan Pekcan, ”Bunları izleyerek Bakanlığımız hizmetleri ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Yakın zamanda bu portalda esnafımıza yönelik çalışmalar da yer alacak. Bu zor günlerde sizlere evlerinizde hizmet verebilmek için tüm arkadaşlarımla canla başla çalışmaya devam ediyoruz. “ şeklinde konuştu. Bakanlık olarak KOBİ’lerle, esnafla, sektörlerle sürekli iletişim halinde olduklarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinlediklerini belirten Pekcan, “KOBİ’lerimizin, esnafımızın, ihracatçımızın her daim yanındayız ve her türlü desteği vermeye hazırız. Bu zor günleri hep birlikte daha da güçlenerek aşacağımıza inancımız tam.” değerlendirmesinde bulundu. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ise salgının ilk gününden itibaren girişimcilerin talep ve sorunlarını tespit etmeye ve çözüm üretmeye odaklandıklarını vurgulayarak, sürecin dinamik olduğunu, bu kapsamda talep ve sıkıntıların Oda ve Borsalar kanalıyla TOBB’a iletilmesi gerektiğini ifade etti. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet