Fahrettin Koca Aşı Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşının 28 gün arayla 2 doz halinde uygulanacağını duyurdu. “Aşı risk yönetim stratejisine uygun olarak hakkaniyetle dağıtılacak, sonuçları anlık ve canlı olarak paylaşılacaktır” şeklinde...

Yayınlanma:
Fahrettin Koca Aşı Hakkında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşının 28 gün arayla 2 doz halinde uygulanacağını duyurdu. “Aşı risk yönetim stratejisine uygun olarak hakkaniyetle dağıtılacak, sonuçları anlık ve canlı olarak paylaşılacaktır” şeklinde paylaşım yapan Koca kararın Bilim Kurulu’na tarafından alındığını duyurdu.

Halkın sosyal yaşantısından taviz vermek zorunda kaldığını hatırlatan Koca yeni yılda koruyucu önlemlerin ön planda olacağını Sağlık Çalışanları Yılı olarak adlandırdığı yıla sağlık çalışanlarının aşılanması ile başlanacağını duyurdu.

Çin’den getirilen aşıların ülkeye ulaştığını duyuran bakan sevkiyat sırasında aşıların gerekli koruma olanaklarını sağlayan bakanlıklara teşekkür etti. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda (TİTCK) analiz edilecek olan aşıların, TİTCK’dan ilgili kurumlara aktarılacağını, bütün aile sağlığı merkezleri, kamu, özel ve üniversite hastanelerinin aşı için Bilim Kurulu kararlarına uyum göstereceğini söyledi.

Salgın hızının yavaşlatılması hedeflenen aşılama takviminde, aşının 28 gün arayla iki doz olarak uygulanması kararı alındı. Vatandaşlar öncelik grubuna göre Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alıp aşılanabileceğinin altını çizdi. Koca, “Ülkemizin aşılama konusunda ne kadar tecrübeli ve yetkin olduğuna herkes şahit olacaktır. Halk sağlığının korunmasında tüm mevcudiyetimizi ortaya koyarak mücadele edeceğimizden emin olabiliriniz” diye konuştu. (BSHA Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet