Fed ne yapar ne yapamaz

“PİYASANIN ROTASI”Haftanın Makro TemasıABD Büyüme Verisi / Almanya IFO / Türkiye Ticaret Dengesi – Kapasite Kullanım Oranı – S&P Not Değerlendirme / RBNZ Faiz KArarıHaftanın StratejisiABD 10 Yıllık Tahvil Faizi %1,6...

Yayınlanma:
Fed ne yapar ne yapamaz

“PİYASANIN ROTASI”

Haftanın Makro Teması

ABD Büyüme Verisi / Almanya IFO / Türkiye Ticaret Dengesi – Kapasite Kullanım Oranı – S&P Not Değerlendirme / RBNZ Faiz KArarı

Haftanın Stratejisi

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi %1,6 - %1,70 Bölgesi Dışına Çıkacak (mı)?

Fed Ne Yapar Ne Yapamaz…

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 164,768,995 – tedaviye pozitif cevap veren 108,485,675 – ölü sayısı 3,435,843 kişiye ulaşmıştır.

ABD ekonomisinde güçlü toparlanma, başarılı aşılama süreci ve ekonomiye destek paketleri ile risk algısında iyileşme öne çıkmaktadır. Piyasanın odaklandığı nokta ise bu sürecin kalıcı bir enflasyon yaratacağı ve Fed’in buna karşı ne zaman adım atacağı olmaktadır. Fed ise durumu kabul ederken, şahinliğe geçmeyerek olası bir erken faiz artışı tartışmalarına girmek istememektedir. İlk etap olarak varlık alımlarını tartışarak zemin oluşturmaktadır. Fakat Fed ile Hazine arasında ekonominin güçlü toparlandığı mı yoksa aşırı ısındığı mı şeklinde tanım farklılıkları ortak paydada buluşarak ekonomik aktivitenin iyi olduğunu göstermektedir. Pandemiden çıkış süreci ile enflasyon dinamiklerinde hem arz hem de talep yönlü şoklar etkin olurken durumun geçici mi yoksa kalıcı olacağı piyasa tarafından merak edilmektedir.

ABD ekonomisinden büyüme ve enflasyon dinamikleri ile ABD tahvil faizlerinden aşağı yönlü harketler kalıcı olmamaktadır. Piyasanın referans aldığı ABD 10 yıllık tahvil faizinde 51,60 – 51,70 bölgesinde hareket etkin olurken, %1,60 altı için büyüme ve enflasyon dinamiklerinden bozulma - %1,70 üzeri içinde Fed şahin açıklamalar veya büyüme-enflasyon temasında veriler ile ısınmanın devam etmesi gerekebilir.

Haftanın genelinde ABD büyüme verisi öne çıkacaktır. 1.çeyrek ik,inci okuma için beklenti %6,4 seviyesinden bulunmaktadır. RBNZ faiz kararını 26 Mayıs Çarşamba günü saat 05.00’te açıklayacaktır. %0,25 seviyesinde olan politika faizinden herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.

Dolar endeksi klasik (mor) ve Dolar endeksi bloomberg (turuncu) tarafında 90 seviyesi altında hareket etmektedir.  (90 psikolojik algı için takip!)

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

ABD ekonomisinde güçlü toparlanma, başarılı aşılama süreci ve ekonomiye destek paketleri ile risk algısında iyileşme öne çıkmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet