“Filyasyonda Görevli Sağlık Çalışanlarına Nöbet Ücretleri Ödenmeli”

Türk Sağlık Sen, pandemide filyasyon ekiplerinde görev yapan sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerini alabilmeleri için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.Sendikadan yapılan açıklamada, “Filyasyon ekiplerinde görev...

Yayınlanma:
“Filyasyonda Görevli Sağlık Çalışanlarına Nöbet Ücretleri Ödenmeli”

Türk Sağlık Sen, pandemide filyasyon ekiplerinde görev yapan sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerini alabilmeleri için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Sendikadan yapılan açıklamada, “Filyasyon ekiplerinde görev yapan çalışanların mesai saatleri dışında tuttukları nöbet görevleri nedeniyle izin kullanamadıkları gibi nöbet ücretinden de mahrum bırakılmaları nedeniyle sendikamız tarafından Bakanlığa bir başvuru yapıldı. Yapılan başvuruda Toplum sağlığı hizmetleri kapsamında mesai saatleri dışında yürütülen filyasyon hizmetlerinden dolayı kendilerine izin kullandırılmayan çalışanlara aylık 60 saate kadar verilecek olan nöbet ücretinin de ödenmediği, bazı illerde mevzuata aykırı uygulamalar yapıldığına dikkat çekildi. Başvuruda bu konuda çalışanlardan şikayetler geldiği belirtilerek Toplum Sağlığı Merkezlerine bağlı filyasyon ekiplerinde görev yapan çalışanların mesai saatleri dışında tuttukları nöbet görevleri için aylık 60 saate kadar verilmesi gereken nöbet ücretlerinin ödenmesinin sağlanması, pandemi kliniklerinde tutulan nöbetlerin de 657 sayılı DMK’nın Ek. 33. Maddesinde belirlenen artırımlı nöbet ücreti verilen birimler gibi kabul edilmesi ve bu yönde düzenleme yapılması istendi.  Ayrıca pandemi süresi boyunca  aylık 130 saate kadar ödenebilmesi yönünde mevzuat düzenlemesinin yapılması istenerek, nöbet işlemleri ile ilgili uygulamanın nasıl gerçekleştirileceğine dair taşra teşkilatlarına bilgi verilmesi talep edildi” ifadelerine yer verildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet