Franchise ekosistemi 2022’de yüzde 10 büyüyecek

Türkiye’deki franchise ekosisteminin büyümeye devam ettiğini belirten Sait Döner Yönetim Kurulu Üyesi Eren Karabağlı, "Ekosistemin 2022 yılında %10 artış kaydederek 55 milyar dolar değerine ulaşacağı bekleniyor. Restoran zincirleri...

Yayınlanma:
Franchise ekosistemi 2022’de yüzde 10 büyüyecek

Türkiye’deki franchise ekosisteminin büyümeye devam ettiğini belirten Sait Döner Yönetim Kurulu Üyesi Eren Karabağlı, "Ekosistemin 2022 yılında %10 artış kaydederek 55 milyar dolar değerine ulaşacağı bekleniyor. Restoran zincirleri de yeni franchise modelleriyle az yatırımla yüksek kârlılılığı vadediyor” diyerek 2022’de şube sayısını 20’ye çıkarmayı hedeflediklerini duyurdu.

Dünya genelinde ekonomik dalgalanmaların sıkça yaşandığı bir yıl geride kalırken, Türkiye’de franchise ekosistemi büyümeye devam ediyor. UFRAD verilerine göre 2021’de 20 bin girişimcinin dahil olduğu 50 milyar dolar büyüklükteki sistemin 2022’de %10 artış kaydederek 55 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor. Sait Döner Yönetim Kurulu Üyesi Eren Karabağlı konuya dair açıklama yaparak, “Biz de Sait Döner’in 40 yılı aşkın tecrübesiyle 8 olan şube sayımızı, gelecek yıl 20’ye çıkarmak için özel isim hakkı bedelini şimdiden belirledik. Bu süreçte hem franchise ekosistemindeki varlığımızı güçlendirecek, hem de ülke ekonomimize katkıda bulunacağız” dedi. 

Yeni et işleme tesisi yatırımı geliyor

Türkiye’deki zincir işletmelere bağlı şube sayısının 65 bine ulaştığına ve yurt dışında 5 binden fazla Türk markasının faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Eren Karabağlı, “Bu markaların arasında yer almak için ilk adımları atmamızın yanı sıra, yeni tesis yatırımı yaparak üretimimizi de artıracağız. Bu sayede hem yurt dışında açacağımız franchise şubelerimiz hem de fabrikalarımız aracılığıyla ilklere imza atacağız. TÜİK verilerine göre 2021'in 10 ayında ülkemizin ihracatına 807 milyon dolar katkı sağlayan işlenmiş et gelirlerine ortak olmak için de hazır, pişmiş döner ve işlenmiş et ürünlerinin pazarlamasına başlayacağız” ifadelerini kullandı. 

Franchise yatırımlarının geri dönüşü 12-16 ayda tamamlanıyor

Franchise adaylarına lokasyon seçiminden ürün tedariğine, reklam çalışmalarından personel eğitimlerine, mimari tasarımdan sosyal medya yönetimine kadar bütünleşik bir yatırımı paketi sunduklarını aktaran Eren Karabağlı, “Ortalama yatırım maliyetimiz 50 metrekare için 600 bin TL’den başlıyor ve metrekareye göre değişiyor. Yatırımın geri dönüşü de ortalama 12-16 aylık bir süreçte alınıyor. Markamızı bizimle birlikte geleceğe taşımak isteyen yatırımcılar, internet sitemizden form doldurarak bize ulaşabilir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet