Franchising sistemi yepyeni bir yola evriliyor

Türkiye’de franchising sistemi ile faaliyet gösteren kuruluşlar arasında farklı ve özgün nitelikler neredeyse yok denecek kadar az. Franchise yapılanmasının tabela asmaktan öteye geçememesinden kaynaklanan büyük bir kısırlaşmanın...

Yayınlanma:
Franchising sistemi yepyeni bir yola evriliyor

Türkiye’de franchising sistemi ile faaliyet gösteren kuruluşlar arasında farklı ve özgün nitelikler neredeyse yok denecek kadar az. Franchise yapılanmasının tabela asmaktan öteye geçememesinden kaynaklanan büyük bir kısırlaşmanın yaşandığı bugünlerde, eskisi kadar hızlı bayilik verilemediği ve bu nedenle firmaların birbirlerinin bayilerini transfer etmek gibi etik dışı yollara gidebildiği görülüyor.

Ülkemizde konut ve işyeri satışlarında büyük bir düşüş trendi görülüyor. Özellikle ev sahibi olma oranının %70’i aşması, inşaat maliyetlerinin yükselmesi ve hepsinden önemlisi de kira gelirinin verimsiz hale gelmesinden ötürü pazardaki talep hızla toprak yatırımlarına yönelmekte. Minimum bir birikimle alınabilen arsa ve arazilerin doğru kurgulandığında bir servet olarak geri dönebiliyor oluşu bu tip gayrimenkulleri bugünün ve geleceğin en güvenli yatırımı haline getiriyor.

30 yıla yaklaşan bilgi birikimi ve tecrübesi ile arsa arazi yatırım uzmanlığının en köklü markası olan uparazzi bu alandaki tüm altyapısını franchising sistemi ile girişimcilere açıyor.

Toprağın en kârlı ancak en çok uzmanlık gerektiren alan olduğunu belirten uparazzi Genel Müdürü Hakan ERİLKUN, “Bugün konut ya da ticari emlakta gayrimenkul danışmanı olmak isteyen herkes bu işi yapabiliyor. Benzer şekilde bir konut ya da ticari emlâk almak isteyen herkes de tapuda o gayrimenkulle ilgili bir araştırma yaparak aracıya gerek duymaksızın işlem yapabilir. Bu nedenle sözleşmeli olsa bile emlakçıyı devreden çıkarma oranı bu alanlarda %50’den fazladır. Oysa arsa arazi tamamen uzmanlık gerektiren bir dal olduğu için uzman aracılığıyla çalışmak müşteri için hem zorunluluk hem de güvence; yatırım uzmanı içinse konfordur” diye konuştu.

ERİLKUN, Bu alanda hizmet verebilmenin her gayrimenkul danışmanının isteği olduğunu ancak neden yapamadıklarını şu sözlerle açıkladı: “Bu en kârlı alanda faaliyet göstermek her gayrimenkul danışmanının hayali olsa da çok özel ve çok büyük bir donanım gerektirdiği için maalesef kimse bu alana girememektedir. Bugün gayrimenkul ilanlarına baktığınızda sektördeki kurumsal firmaların ilanları içinde bile arsa arazi ilanlarının oranı %2’yi geçmemekte, bu ilanlar da altta hiçbir teknik bilgi veya donanım olmadan yayınlanmaktadır. Bu nedenle uparazzi, 30 yıllık bilgi birikimi ve donanımı ile ‘sektörün ansiklopedisini’, hizmet prensipleri ile ‘marka anayasasını’ oluşturmuş ilk ve tek kurumsal yapı olarak öne çıkmakta, gayrimenkul sektöründe yapılamayanların hepsinin hayata geçirildiği ilk ve tek franchise markası olarak fark yaratmaktadır.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet