Fuxing serisi yüksek hızlı trenler tümüyle hizmete giriyor

Çin’in Fuxing isimli yüksek hızlı tren serisi kapsamında geliştirilen ve saatte 250 kilometre hıza erişebilen CR300 tipi trenlerin kısa süre sonra faaliyete başlamasıyla birlikte, Fuxing serisi bünyesindeki bütün trenlerin hizmete...

Yayınlanma:
Fuxing serisi yüksek hızlı trenler tümüyle hizmete giriyor

Çin’in Fuxing isimli yüksek hızlı tren serisi kapsamında geliştirilen ve saatte 250 kilometre hıza erişebilen CR300 tipi trenlerin kısa süre sonra faaliyete başlamasıyla birlikte, Fuxing serisi bünyesindeki bütün trenlerin hizmete gireceği bildirildi.

China Railway şirketinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu gelişim Çin’in demiryolu alanındaki bilimsel ve teknolojik inovasyonda atılan önemli bir adım olarak ifade edildi.

China Railway’den edinilen bilgilere göre, şirket, Çin’in “13. Beş Yıllık Kalkınma Planı” döneminde yurtiçindeki ilgili işletmeler, yüksek okullar ve bilimsel enstitülerle işbirliği gerçekleştirdi. Şirket bu sayede, hızlı demiryolu ağına ilişkin kritik donanımlarda teknolojik inovasyon gerçekleştirerek bir dizi önemli atılım kaydetti.

Şirketin açıklamasına göre, söz konusu süre içinde tamamen Çin’in kendi imkanlarıyla yüksek hızlı tren teknolojisi geliştirildi. Bu çerçevede, farklı hız derecelerine sahip ve farklı kullanım taleplerini karşılayabilen Fuxing serisi yüksek hızlı trenler üretildi.

Çin genelinde faaliyette bulunan 1036 Fuxing treni şu ana kadar, 836 milyon kilometrelik yolculuk gerçekleşti ve 827 milyon yolcu taşıdı. Saatte 160 ila 350 kilometre hıza ulaşabilen Fuxing serisi yüksek hızlı trenlerin gelecek yıl Çin’in iç kesimlerindeki bütün bölgelere ulaşması öngörülüyor.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet