FX Piyasalar

USD/TRY: Aşının mutasyona uğrayan koronavirüse karşı da etkili olduğuna yönelik açıklamalarla satış baskısını üzerinden atan küresel piyasalarda iyimser hava korunuyor. Diğer yandan, piyasa Trump'ın mali teşvik paketini...

Yayınlanma:
FX Piyasalar

USD/TRY: Aşının mutasyona uğrayan koronavirüse karşı da etkili olduğuna yönelik açıklamalarla satış baskısını üzerinden atan küresel piyasalarda iyimser hava korunuyor. Diğer yandan, piyasa Trump'ın mali teşvik paketini veto etme ihtimalini de şu aşamada fiyatlamazken, Brexit anlaşmasının yakın olduğunun gözlenmesi risk iştahını destekliyor. Dolar'ın bu sabah baskı altında kaldığını, Gelişmekte Olan Ülkeler'in de sakin bir tablo çizdiğini izliyoruz. Noel arifesi nedeniyle Almanya'da bugün işlem olmayacak. ABD ve İngiltere ise yarım gün açık kalacak. Bu nedenle küresel piyasalardaki mevcut iyimser fiyatlamalar dar bir aralıkta sürebilir. Yurtiçinde ise bugün saat 14'teki TCMB faiz kararı odakta olacak. Beklentiler politika faizinin %15'ten %16,50'ye çıkması yönünde. TCMB'den beklentiler doğrultusunda faiz kararı gelmesi durumunda kur 7,61 desteğini kırarak 7,50 - 7,52 bölgesini hedefleyebilir. Sonraki destek ise 7,42 seviyesindeyken, olası yükselişlerde 7,69 - 7,75 ve 7,82 sıralı dirençler olarak takip edilebilir.

EUR/USD: ABD'de teşvik paketi ile ilgili karışık haber akışının piyasada önemli bir reaksiyona yol açmadığını izlerken, aşı iyimserliği sürüyor. Diğer yandan, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin Brexit ticaret anlaşmasında uzlaşı sağladığı gözlenmesi de iyimserliği destekleyen bir etmen olarak öne çıkıyor. Pariteyi destekleyen bu gelişmelere karşın Noel arifesi nedeniyle oluşan tatil havası paritenin sakin bir görüntü çizmesine neden olabilir. Bu kapsamda parite 1,2150 - 1,2250 arasında düşük oynaklıkta bant hareketi hareket edebilir.

XAU/USD: Dünkü tepki yükselişini bugüne taşıyan Ons Altın'da, yeni virüse karşı aşının etkili olduğuna yönelik açıklamalar, Brexit konusundaki olumlu haber akışı ve Noel arifesi ile oluşan tatil havası nedeniyle yükselişler sınırlı kalabilir ve değerli maden gün içerisinde 1.867 - 1.887 arasında dalgalanabilir. Söz konusu seviyelerin dışında aşağıda 1.859 desteği, yukarıda ise 1.896 direnci izlenebilir.

FX Raporu'muzun pdf halini görüntülemek için tıklayınız...

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet