Galata Wind Enerji A.Ş., halka arzı için SPK’dan onay aldı

SPK, 08 Nisan 2021 tarihinde Galata Wind Enerji A.Ş. hisselerini kurul kaydına alarak, halka arza onay verdi. Borsada şirket paylarının “Yıldız Pazar”da işlem görmesini onayladı. Lider aracı kurum olarak Garanti BBVA Yatırım’ın...

Yayınlanma:
Galata Wind Enerji A.Ş., halka arzı için SPK’dan onay aldı

SPK, 08 Nisan 2021 tarihinde Galata Wind Enerji A.Ş. hisselerini kurul kaydına alarak, halka arza onay verdi. Borsada şirket paylarının “Yıldız Pazar”da işlem görmesini onayladı. 

Lider aracı kurum olarak Garanti BBVA Yatırım’ın yer aldığı halka arza ilişkin olarak hazırlanan ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan izahname, Garanti BBVA Yatırım’ın internet sitesi olan www.garantibbvayatirim.com.tr/tr ile Galata Wind Enerji A.Ş’nin www.galatawindenerji.com kurumsal internet sitesinde yayımlandı. (https://www.galatawindenerji.com/content/izahname.pdf) 

Yüzde 100 temiz ve yeşil enerji üretiyor 

Yeşil ve tamamen yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretimi yapan Galata Wind Enerji A.Ş.’nin, toplam 269 MW kurulu güce sahip, 3 adet Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve 2 adet Güneş Enerjisi Santrali (GES) bulunuyor. Galata Wind Enerji A.Ş., Doğan Holding’in BM nezdinde küresel düzeyde yürütülen karbon nötr ekonomiye geçiş sürecine uyum vizyonunu yansıtan yatırımlarından biri konumundadır. Portföyünde yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan oluşan Bandırma/Balıkesir, Mut/Mersin ve Nilüfer/Bursa’da üç adet rüzgâr enerji santrali (RES) ve Çorum ve Erzurum’da da iki adet güneş enerjisi santrali (GES) bulunan Galata Wind Enerji A.Ş. yıllık yaklaşık 750.000 MWh’lik elektrik enerjisi üretiyor ve yılda yaklaşık 400.000 tonluk karbon emisyonunun düşmesini sağlıyor. Dünya ve Türkiye enerji sektöründe fosil yakıtlı enerji türleri küçülürken yatırım payı giderek büyüyen yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Galata Wind Enerji A.Ş., Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına da katkıda bulunuyor. Galata Wind Enerji A.Ş., 2021 yılında, bir yandan yenilenebilir enerji kaynakları tarafında yeni projeler ve yatırımlarla yurt içinde ve yurt dışında büyümeyi hedeflerken bir yandan da dağıtık ve alternatif enerji teknolojileri ile katma değeri yüksek alanlarda yeni iş alanları yaratmak için çalışıyor. 

Hisselerin %25’i halka arz edilecek

Galata Wind Enerji A.Ş.'nin toplam sermayesinin %25'ine karşılık gelen 133.697.870 TL nominal değerli payları halka arz edilecek. Ayrıca buna ilave olarak "ek satış" hakkı kullanımı kapsamında Galata Wind Enerji A.Ş.'nin toplam sermayesinin %5’inin "ek satışı" yapılabilecek. Bu itibarla ek satış hakkı kullanımı dahil, Galata Wind Enerji A.Ş.'nin toplam sermayesinin %30'unu temsil eden paylarının halka arz edilmesinin onayı alındı. Halka arz fiyatı olarak belirlenen 5,06 TL’ye göre ek satış hakkının tamamının kullanılması durumunda halka arz büyüklüğü 811.813.446,40 TL olacaktır. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak arzda Garanti BBVA Yatırım liderliğinde kurulan toplam 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından önümüzdeki hafta içi talep toplama gerçekleştirilecektir. 

“Yenilenebilir enerjide büyümek istiyoruz”

Doğan Enerji CEO’su Burak Kuyan, 2015 yılında Paris’te gerçekleştirilen 21. Taraflar Konferansı’nda (COP21) kabul edilen ve 2020’den sonra geçerli olacak Paris İklim Anlaşması’nın küresel ekonomiyi yeniden şekillendirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Küresel iklim değişimine karşı ekonomide düşük karbonlu veya sıfır karbonlu yatırımlara geçiş hız kazandı. Doğayla uyumlu güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımlarında düşen maliyetler, bu kaynakları fosil yakıtlardan daha iyi seçenekler haline getirdi. Biz de Doğan Holding Enerji Grubu olarak, doğayla uyumlu ve gelecek vaat eden temiz enerji sektöründe büyümek istiyoruz. Doğan Holding Enerji Grubu’nun yenilenebilir enerji şirketlerinden Galata Wind Enerji A.Ş.’nin yeni yatırımlarla büyümesi için fon yaratma ve kurumsal yapısını güçlendirme amacıyla yaptığı halka arz başvurusunun SPK tarafından onaylanmasından mutluluk duyuyoruz.”


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet