Gelecek partili Özdağ'dan 128 Milyar Dolar açıklaması

-“ GENEL BAŞKANININ DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMA ÇABASI MUHALEFETİ SUSTURMA İŞLEMİ”  “128 Milyar Dolar Nerede?” sorusuna ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Açıklayamıyorlar, çünkü yapılan işlemin doğru olmadığını kendileri de biliyorlar.

Yayınlanma:
Gelecek partili Özdağ'dan 128 Milyar Dolar açıklaması

-“ GENEL BAŞKANININ DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMA ÇABASI MUHALEFETİ SUSTURMA İŞLEMİ”

 “128 Milyar Dolar Nerede?” sorusuna ilişkin Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Açıklayamıyorlar, çünkü yapılan işlemin doğru olmadığını kendileri de biliyorlar. Ana muhalefet partisinin genel başkanının dokunulmazlığının kaldırılma çabası muhalefeti susturma işleminden başka bir şey değildir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “128 Milyar Dolar Nerede?” sorusu üzerinden hükümete yüklendi. Tek adam sisteminden muhalefetin önemine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fezlekesinin meclise gelmesinin muhalefeti susturmaya dönük bir çalışma olduğunu ifade etti.

“128 MİLYAR NEREDE?” SN. ERDOĞAN”

Yasalara uygun denilen bir işlemin saklanmaması gerektiğine vurgu yapan Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “128 Milyar Nerede?” Sn. Erdoğan ile  Canikli, CHP'nin iddialarına karşı farklı farklı cevaplar verdiler. Canikli, ‘30 küsur milyar dolarla altın alındığı şimdi bilezik, gerdanlık, takı vb. olarak milletimizin evinde’ dedi. Bu kadar gülünç, bu kadar absürt, bu kadar vatandaşı aptal yerine koyan bir cevap olabilir mi? Bu çaresizliğin bir itirafıdır. Sayın Erdoğan'da her şeyin yasalara uygun olduğunu söyledi. Muhalefet her şey yasalara uygunsa bu dolarları kim veya kimler aldı açıklayın diyor. Yasalara uygun olan bir işlem saklanır mı? Açıklayamıyorlar, çünkü yapılan işlemin doğru olmadığını kendileri de biliyorlar. Burası Türkiye, geçmişte deprem için, şehit aileleri için toplanan paranın da hesabı sorulmadı. Birkaç gün medyada konuşuldu, sonra unutuldu” dedi.

“YARGI DEVRE DIŞI BIRAKILMAYA ÇALIŞILDIĞI İÇİN ŞİMDİ BU GÖREVİ MUHALEFET YAPIYOR”

Muhalefetin gerçekleri ortaya çıkarmak gibi bir görev üstlendiğine işaret eden Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Hakkına, hukukuna sahip çıkmayan bir halk sömürülmeye mahkumdur. Muhalefetin vatandaşın hukukunu korumak için verdiği mücadeleye destek olmayan bir toplum soyulmaktan, milli kaynaklarını kaybetmekten kurtulamaz. Bu ülkede tarafsız, bağımsız, objektif bir yargı olsa bugün bunların hiçbirini konuşmuyor olacaktık. Yargılanma korkusu, paraya, makama karşı zayıf olanları frenleyen en önemli mekanizmadır. Onun için sömürü düzenlerinde önce yargı iş yapamaz, kıpırdayamaz hale getirilir. Sonra da o ülkenin kaynakları dibine kadar soyulur. Yargı devre dışı bırakılmaya çalışıldığı için şimdi bu görevi muhalefet yapıyor” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFETİ SUSTURMA İŞLEMİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Hükümetin vatandaşa mutlaka hesap vereceğini ifade eden Özdağ, “Düşünün ki, muhalefet de olmasaydı bu olayların hiçbirinden toplumun haberi olmayacaktı. Ana muhalefet partisinin genel başkanının dokunulmazlığının kaldırılma çabası muhalefeti susturma işleminden başka bir şey değildir. Bunun için muhalefet çok değerlidir, hele bizim gibi tek adam sistemlerinde çok daha değerlidir. İktidar bu sorudan kaçamaz, pankartları indirmek bu sorunun cevabı değildir. Bu sorunun cevabı makul, mantıklı, hukuki olmalıdır… Bu sorunun cevabı bu paranın kuruş kuruş hesabını vermektir. Vatandaşa bu hesabı veremeyenler er geç yargıya, vicdanlarına ve dahası tarihe bu hesabı vermek zorunda kalırlar. O afişler sadece duvarlara asılmadı artık yüreklere, beyinlere de asıldı. Makul bir cevabı verilmediği takdirde -hesabı verilene kadar- orada kalacaktır” şeklinde konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet