Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay SalihoÄŸlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iki üniversite arasında kurumsal iÅŸ birliÄŸi için hazırlanan protokole törenle imza attı
Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi eÄŸitim, öÄŸretim ve bilimsel çalışmalarda iÅŸ birliÄŸi yapmak üzere protokol imzaladı. Protokolü, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay SalihoÄŸlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleÅŸtirilen törenle imzaladı.
Törende, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Rektör Danışmanı Ümmet Artuç, ve Protokol Müdürü Neriman Kantarcı eÅŸlik ederken Girne Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. İlkay SalihoÄŸlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Rektör Yardımcısı ve EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen DaÄŸlı, DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner ve Genel Sekreter Fehmi Tokay hazır bulundu.
İmzalanan protokol, iki üniversite arasındaki iÅŸbirliÄŸini özendirmek, iliÅŸkileri desteklemek, geliÅŸtirmek ve bu kapsamda gerektiÄŸinde öÄŸretim üyesi görevlendirilmesine iliÅŸkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Protokol, araÅŸtırmacı ve bilimsel yayın deÄŸiÅŸiminden ortak araÅŸtırmaların yapılmasına kadar geniÅŸ bir çerçeveyi kapsıyor.
İş birliÄŸi protokolünü üniversiteleri adına imzalayan Prof. Dr. SalihoÄŸlu ve Prof. Dr. Ünüvar, törende birer konuÅŸma da yaptı.
Prof. Dr. İlkay SalihoÄŸlu : “Ankara Üniversitesi’ne bugüne kadar verdikleri destek için teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz. ”
Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay SalihoÄŸlu sözlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden Ankara Üniversitesi'nin rektörünü ve yetkililerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek baÅŸladı. Ankara Üniversitesi’nin, Girne Üniversitesi’ne kuruluÅŸundan bu yana diÅŸ hekimliÄŸi, hukuk ve fen edebiyat gibi farklı alanlarda katkıda bulunduÄŸunu ifade eden Prof. Dr. SalihoÄŸlu, bu katkıların süreceÄŸine olan inancını dile getirdi.
Prof. Dr. İlkay SalihoÄŸlu, Girne Üniversitesi’nin 2016’da kardeÅŸ kurum Yakın DoÄŸu Üniversitesi’nin Denizcilik Fakültesi’ni devralması ile çıktığı yola, bugün toplam 14 fakülte, 7 yüksekokul ve 3 enstitü ile devam ettiÄŸini belirtti.
Kuzey Kıbrıs’ta bünyesinde Denizcilik ve Havacılık ve Uzay Bilimleri fakülteleri bulunan tek üniversite olduklarını ifade eden Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay SalihoÄŸlu, her iki alanda simülatörle de desteklenen bir eÄŸitim verdiklerini vurguladı.
Tıp Fakültesi ve DiÅŸ HekimliÄŸi fakültelerinin bu sene ilk mezunlarını vereceÄŸini de dile getiren Prof. Dr. SalihoÄŸlu, üniversite olarak bilimsel yayın ve araÅŸtırma yapılmasına da önem verdiklerini ve bunu teÅŸvik ettiklerini söyledi.
Girne Üniversitesi’nin bugün yüzde 35’i uluslararası olmak üzere toplam 3900 öÄŸrenci ve 300 öÄŸretim görevlisi ile eÄŸitim ve öÄŸretime devam ettiÄŸini kaydeden Rektör Prof. Dr. İlkay SalihoÄŸlu, faaliyetlerini yürütürken baÅŸka üniversitelerle de iÅŸbirliÄŸine önem verdiklerini hatırlatarak Ankara Üniversitesi’ne, imzalanan protokol için teÅŸekkürlerini sundu.
Prof. Dr. Necdet Ünüvar: “Biri genç ve ufku açık diÄŸeri kıdemli iki üniversitenin iÅŸbirliÄŸini son derece önemli buluyoruz.”
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise öncelikli olarak kendilerini davet ettikleri ve ağırladıkları için Girne Üniversitesi yetkililerine teÅŸekkür etti. Girne Üniversitesi’nin kısa sürede büyüdüÄŸünü, sunduÄŸu geliÅŸime açık alanlarda eÄŸitim imkanı ile ufku açık bir kurum olduÄŸunu kaydeden Prof. Dr. Ünüvar, bu yıl 76’ıncı yaşını kutlayan, 72 bin öÄŸrenci ve 3 bin beÅŸ yüz akademik personele sahip Ankara Üniversitesi’nin ise köklü bir geçmiÅŸe sahip olduÄŸunu hatırlattı.
Prof. Dr. Ünüvar, Girne Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi’nin örtüÅŸen ortak alanları olduÄŸunun altını çizdi.
Bağımsız ve giderek güçlenen bir devlet olduÄŸu kadar kendilerinin bir parçası gibi de gördükleri KKTC’yi çok önemsediklerini vurgulayan Prof. Dr. Ünüvar, adadaki üniversitelerin hem Türkiye hem de dünyadaki farklı eÄŸitim kurumları ile kurduÄŸu iliÅŸkilerden, giderek büyümesinden ve geliÅŸmesinden çok büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, KKTC’deki eÄŸitim kurumlarıyla iÅŸbirliÄŸi yapmayı kendilerine yönelik bir yatırım olarak gördüklerini söyleyerek, baÅŸlangıç yapmak kadar bu iÅŸ birliÄŸini sürdürmenin önemine vurgu yaparak de sürekli çaba isteyen bir süreç olduÄŸunu hatırlatarak sözlerini tamamladı.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Etiketler: