GÖKBEL'İN BAŞPEHLİVANI YENİDEN GÜRBÜZ OLDU

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri 20-21 Temmuz tarihlerinde Gökbel Yaylası’nda gerçekleştirildi. Başpehlivanlık ünvanı yeniden finaldeki rakibi İsmail Balaban'ı yenen Ali...

Yayınlanma:
GÖKBEL'İN BAŞPEHLİVANI YENİDEN GÜRBÜZ OLDU

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri 20-21 Temmuz tarihlerinde Gökbel Yaylası’nda gerçekleştirildi. Başpehlivanlık ünvanı yeniden finaldeki rakibi İsmail Balaban'ı yenen Ali Gürbüz'ün oldu.


21 Temmuz akşamı Hüsnü Şenlendirici ve Cengiz Kurtoğlu konseriyle başlayan Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan güreşlerine bu yıl da rekor bir katılım oldu. 21 Temmuz’da aralarında 658. Kırkpınar başpehlivanlarının da yer aldığı yaklaşık 800 sporcu Gökbel Er Meydanı'nda çetin bir mücadele sergiledi.

6 YIL SONRA AĞALIK ÜNVANI DEĞİŞTİ

Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri de kıyasıya rekabete sahne oldu. 4 kişi başlayan daha sonra 5 adayla devam eden ağalık yarışında 6 yıldır üst üste ağalığı kimseye bırakmayan ve 2 kez daimi altın kemer sahibi olmaya hak kazanan Kasımoğlu Kerim Yılmaz, "Bu duyguyu yeterince tattım" diyerek 100 bin TL'lik teklifinin ardından yarıştan çekildi.  Ağalık yarışı 475 bin TL'lik teklifi ile turizmci Eray Erdem'in teklifi ile son buldu. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin yeni ağası Eray Erdem oldu.

38 BAŞPEHLİVAN VE 700 GÜREŞÇİ YARIŞTI

Kırkpınar Güreşlerini aratmayan Gökbel Güreşleri’nde Kırkpınar’ın efsane başpehlivanları kol bağladı. Öğle saatlerinde er meydanına çıkan Kırkpınar'ın başpehlivanları Orhan Okulu, Ali , Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, İsmail Balaban, Hamza Köseoğlu, Osman Aynur, Faruk Akkoyun, Mustafa Batu, Ünal Karaman, İsmail Koç, Kürşat Korkmaz, Kemal Karaloğlu, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Tanju Gemici, Hasan Cengiz, Ramazan Barcın, İsmail Erkal, Hüseyin Demir, Sermet Bulut, Furkan Durmuş Altun, Turan Balaban, Ali Rıza Kaya, Ali Altın, Ekrem Yavuz, Osman Özgür, Ali Gökşen, Fatih Çakıroğlu gibi isimler kura çekimleri sonucu birbiriyle eşleşti. Başpehlivanlarla birlikte 800 güreşçi Gökbel'de kıran kırana bir mücadele verdi. Günün sonunda ise Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalinde Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz ile İsmail Balaban mücadele etti. Mücadelenin sonunda rakibi Balaban'ı geçen Gürbüz, 3. kez üst üste Gökbel Başpehlivanı oldu.

14 BRANŞTA GÜREŞTİLER

14 branşta gerçekleştirilen güreşlerde sporcular kıyasıya mücadele etti. Sporcular, Minik 1, Minik 2, Minik Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta, Başaltı Boyu ve Baş kategorisinde güreş tuttular. Organizasyonun sonunda dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyelerinden aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet