Gölcük’te İşitme Engelli Çocuklara Dudak Okuma Eğitimi Başladı

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde işitme engelli çocukların hayatlarını kolaylaştıracak dudak okuma eğitimi başladı.

Yayınlanma:
Gölcük’te İşitme Engelli Çocuklara Dudak Okuma Eğitimi Başladı

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde işitme engelli çocukların hayatlarını kolaylaştıracak dudak okuma eğitimi başladı.

 

Gölcük Belediyesi; özel bireylerin her alanda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda; Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde; işitme engelli çocukların hayatlarını iletişim sorunu ile karşılaşmadan sorunsuz ve mutlu bir şekilde yaşamaları, kendilerini rahatça ifade edebilmeleri için “Dudak Okuma ve Sosyal Becerilerini Geliştirme Eğitimi” sınıfı açıldı. Öğrenciler; kendileri için açılan özel sınıfta alacakları eğitimle, söyleneni dudak okuyarak anlama ve kendilerini konuşarak ifade etme imkânına kavuşacaklar.

 

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN İŞİTME ENGELLİLERİN EĞİTİMİNE DESTEK

Dudak Okuma ve Sosyal Becerilerini Geliştirme Eğitimi sınıfının açılışına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ayhan Doğan, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat, veliler ve öğrenciler katıldılar.

 

İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK EĞİTİM BAŞLADI

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü, Gölcük Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hizmete açılan Dudak Okuma ve Sosyal Becerilerini Geliştirme Eğitimi sınıfında; 2-12 yaş arası 27 öğrenci eğitim görüyor. İletişim Fakültesi mezunu, Çocuk Gelişimi Uzmanı Gizem Balaban tarafından verilen dudak okuma eğitimi, ilk etapta 1 yıl devam edecek. Öğrenciler kendileri için açılan özel sınıfta alacakları eğitimle kendilerini daha sağlıklı ifade etme imkânına kavuşacaklar.

 

İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLAR İLETİŞİM SORUNU YAŞAMAYACAKLAR

Açılışta konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük Belediyesi olarak, ilçemizdeki önemli bir ihtiyacı karşılamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okul öncesi yaşta verilmesi gereken dudak okuma eğitimini alan işitme engelli çocuklarımız, görüştükleri kişi işaret dilini bilmese dahi; söyleneni, konuşan kişinin dudakları izleyerek anlayabilecek ve kendilerini de sözlü olarak ifade edebilecekler. Çocuklarımızın her biri, yetişkin olduklarında, inşallah aileleri ve çevreleri ile iletişim sorunu yaşamayacaklar. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verdiğimiz eğitimin, başta işitme engelli çocuklarımıza, ailelerine ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet