GSK Tüketici Sağlığı Yoluna Haleon İsmiyle Devam Edecek

Tüketici Sağlığı iş biriminin 2022 yılının ortalarında Haleon ismini alarak şirket bünyesinden ayrılacağını duyurdu.Haleon ilhamını, eski İngilizce bir kelime olan ve “sağlık” anlamına gelen Hale ve “güç”...

Yayınlanma:
GSK Tüketici Sağlığı Yoluna Haleon İsmiyle Devam Edecek

Tüketici Sağlığı iş biriminin 2022 yılının ortalarında Haleon ismini alarak şirket bünyesinden ayrılacağını duyurdu.

Haleon ilhamını, eski İngilizce bir kelime olan ve “sağlık” anlamına gelen Hale ve “güç” kelimesiyle ilişkilendirilen Leon’un birleşiminden alıyor. Dünya çapında 100’den fazla pazarda konumlandırılacak şirketin yeni marka kimliği, çalışanlar, sağlık profesyonelleri ve tüketicilerden elde edilen içgörüler doğrultusunda oluşturuldu.  Haleon’ın ortaya çıkış hikayesi, Novartis ve Pfizer’ın tüketici sağlığı ürün portföylerinin entegrasyonları da dahil olmak üzere, GSK Tüketici Sağlığı iş biriminin son 8 yılda gerçekleştirdiği bir dizi başarılı yatırım ve stratejik değişikliklere kadar uzanıyor. Şirket yıllık yaklaşık 10 milyar sterlinlik satış elde eden, tüketici sağlığı odaklı ve son derece değerli global bir şirket olarak yoluna devam edecek.

Ocak Ayı Sağlıkta Şiddet Raporu-2022

Bağımsız bir şirket olan Haleon, insanı ve sürdürülebilir iyi yaşamı merkezine alarak, köklü geçmişi ve bilim odaklı yaklaşımla geliştirdiği yenilikçi ürünlerle insanların günlük ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunacak. Türkiye dahil bulunduğu tüm pazarlarda daha sağlıklı bir gelecek yaratma motivasyonu ve amacıyla çalışacak olan Haleon, insanların hayatlarına değer katmaya devam edecek.  Haleon, Sensodyne, Centrum, Otrivin ve Voltaren markalarından oluşan dünya standartlarında bir ürün portföyüne sahip olacak. Bu markalar, bireylerin ve toplumların sağlığını ve refahını iyileştirme hedefiyle dünya çapında milyonlarca sağlık profesyoneli, tüketici ve insana ulaşıyor. Sağlık ve kişisel bakıma karşı artan ilgi, yaşlanan dünya nüfusunun yükselen beklentisi ve tüketicilerin yeni ihtiyaçları, tüketici sağlığı sektöründe 150 milyar sterlinlik güçlü bir talep yaratıyor. Bu talep, Haleon’ın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisini artırma ve önümüzdeki yıllarda kategorilerini sürdürülebilir şekilde büyütme konusundaki kararlılığını destekliyor.

Haleon CEO’su Brian McNamara, “Haleon’ı dünyaya tanıtmak yeni ve bağımsız bir şirket olma yolculuğumuzdaki ilk adım. İsmimizin temeli, insan sağlığı için her geçen gün daha iyiyi sunabilmek ve tüketici sağlığı alanında dünya lideri bir şirket olma amacımıza dayanıyor. Haleon markasını 2022 yılının ortasına kadar tüm pazara duyurmak istiyoruz ve bu noktada emin adımlarla ilerliyoruz. Şubat ayının sonunda gerçekleşecek Capital Markets Day organizasyonumuz kapsamında yatırımcıları ve analistleri bu konuyla ilgili daha fazla bilgilendirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

GSK CEO’su Emma Walmsley ise, “Haleon, bütünüyle insan sağlığına adanmış bu eşsiz yapıyı inşa edebilmek amacıyla birçok değerli insanın yıllarca süren sıkı çalışmasıyla hayata geçiyor. Güçlü büyüme beklentileriyle dünya genelinde insan sağlığı ve refahını iyileştirme konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Haleon, bu bağımsızlık yolculuğuyla GSK hissedarları için de önemli bir değerin kilidini açacak” ifadelerini kullandı.  Yeni isim, bugün GSK Tüketici Sağlığı çalışanlarına yönelik düzenlenen global bir etkinlikte duyuruldu. Dünyanın dört bir yanından çalışanlar, şirketin vizyonu ve büyüme hedeflerini hayata geçirmeyi amaçlayan yeni isim ve marka kimliğiyle etkileşim kurma fırsatı yakaladı.

GSK Tüketici Sağlığı Yoluna Haleon İsmiyle Devam Edecek

İnstagram Hesabımız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet