Güllizar Karaca'dan 23 Nisan mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, şu ifadeleri kullandı:"TBMM’nin açılışının 101. Yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde geleceğe umutlarımızı...

Yayınlanma:
Güllizar Karaca'dan 23 Nisan mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, şu ifadeleri kullandı:

"TBMM’nin açılışının 101. Yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde geleceğe umutlarımızı taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşımaktır. Bu görev 101 yıldır milletin vekilleriyle yerine getirilmektedir. Tek kişilik saray iktidarının ucube rejiminde parlamento iradesini yok sayma anlayışındaki tek adam karşısında güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşaa etmek için mücadeleci ruhumuz ve azmimizle çalışmaya devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına dair söylediği gibi: ‘Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Emperyalist güçlerin işgali altındaki Anadolu’da 23 Nisan 1920 tarihi, ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin ilk adımıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla atılan bu adım, ulusal egemenliğimize sahip çıkacak ve gelecek nesillere taşıyacak çocuklarımıza armağan edilmiştir. 

Cumhuriyetimize ve çocuklarımıza duyduğumuz inançla, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi açan 101 yıl önceki ruhla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun diyor, egemenliğin hiçbir zümre, çıkar grubu, saray veya kişide değil millette olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.

Yaşasın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…"

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet