Güneşten Korunmanın Aktif Yolları

ISTANBUL (TR) - Yaşam ve enerji kaynağı Güneş’in hayatımızdaki önemi çok büyük fakat delinen ozon tabakası ve diğer sebeplerden ötürü cildimizin maruz kaldığı zararlar gün be gün artıyor. Güneş ışınlarının verdiği...

Yayınlanma:
Güneşten Korunmanın Aktif Yolları

ISTANBUL (TR) - Yaşam ve enerji kaynağı Güneş’in hayatımızdaki önemi çok büyük fakat delinen ozon tabakası ve diğer sebeplerden ötürü cildimizin maruz kaldığı zararlar gün be gün artıyor. Güneş ışınlarının verdiği zararlar tüm mevsimlerde devam ettiği için yıl boyunca  korunmak gerekiyor.
Farmareyon.com Yöneticisi ve Ürün Uzmanı Volkan Doğan, kullanılan herhangi bir güneş koruyucunun cildi zararlı etkilerden koruyacağını fakat koruyucu özelliği yüksek olan ürünün kimyasal oranının da yüksek olduğunu belirtiyor. “Eğer bir ürün sizi güneşin zararlı ışınlarından koruduğunu iddia ediyorsa, bitkisel içerikli olması, doğal olması gibi özellikler hiçbir anlam ifade etmiyor.” diyor.

Güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülen krem koruyucu etkiyi artıyor

Güneş ışınlarının etkilerinde korunmak için evden çıkmadan yarım saat önce sürülen koruyucu içerikli kremler daha etkili oluyor. Farmareyon.com yöneticisi ve ürün uzmanı Volkan Doğan “ Zararlarından korunalım ama bir yandan bronzlaşmak da istiyoruz. Bu duruma katkı sağlayan ürünlerde mevcut tabii ki.Bu ürünlerde de bir miktar güneş koruması var ama içeriğindeki maddeler sayesinde daha hızlı ve daha kahverengi bir alt tonla bronzlaşmanızı sağlıyorlar. Bu ürünlerin yanı sıra, doğal yağlarla (hindistan cevizi yağı, kakao yağı ve havuç yağı gibi) bronzlaşmayı tercih edenler de var. Tabii doğal ürünleri tercih edenlerin kullandıkları yağların oranlarına dikkat etmesi şart.” diye ekliyor.

Bronzlaşırken güneş ışınlarının zararlarından korunmak mümkün 

Farmareyon.com Yöneticisi ve Ürün Uzmanı Volkan Doğan “Bronzlaşma sağlayan ürünleri dikkatli kullanmazsak gereğinden fazla yan etkiye maruz kalabiliriz. Ayrıca kullanacağımız ürünlerin miadı bu noktada çok büyük önem teşkil ediyor. Güneş ürünleri kullanımı için başlangıç tarihi Nisan.” diye ekliyor.

Bronzlaşma sağlayan ürünleri kullanmadan önce mutlaka vücudu tuzlu ve klorlu sudan arındırmak gerekiyor.  Vücudu arındırmadan önce yapılan kullanımlarda çok ciddi alerjik reaksiyonlar baş gösterebiliyor.

Adwise Dijital Ajans Ajans Başkanı Atilla Muslu son dönemde internet üzerinden bu tip cilt ürünlerinin aramalarının arttığını belirtiyor. Muslu” Tüketicinin bilinç seviyesinin arttığını söyleyebiliriz çünkü güneş koruyucu almak için Temmuz ayının gelmesini kimse  beklemiyor. Çok daha önceden ürün satın alarak sürekli kullananlar var.” diyor.

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (212) 635 70 61

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet