Günlük strateji bülteni

BIST100 endeksi dün günü, %1,42 oranında kazançla 1.459,69 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 1.436,21- 1.459,69 aralığında gerçekleşirken, Bankacılık endeksi %0,99, Sınai endeks ise %1,46 oranında artışlarla...

Yayınlanma:
Günlük strateji bülteni

BIST100 endeksi dün günü, %1,42 oranında kazançla 1.459,69 puandan tamamladı. Endeksin günlük hareket bandı 1.436,21- 1.459,69 aralığında gerçekleşirken, Bankacılık endeksi %0,99, Sınai endeks ise %1,46 oranında artışlarla günü tamamladılar. Küresel piyasalarda dün, Kovid-19 salgınına yönelik ekonomik destek paketine dair belirsizliğin ortadan kalkmasıyla haftaya pozitif başlayan endeksler, destek paketinde yer alan 600 USD’lık nakit yardımının 2 bin USD’na çıkarılması girişimine ilişkin gelişmelerin de etkisiyle yukarı yönlü seyrini korudu. ABD’de kapanışa doğru bu teklifin Senatodan dönmesiyle birlikte endeksler geriledi. McConnell, hafta içinde konuyu ele alacaklarını ve yüksek nakit desteği içeren yeni bir tasarı sunmayı düşündüklerini söyledi. McConnell'ın açıklamalarına Twitter hesabından tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump ise söz konusu tasarının "bir an önce" Senatoda geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yurtiçi piyasalarda ise küresel piyasalara paralel olumlu hava devam etti, BİST100 endeksi 1.460 seviyesini test ederek kapandı. İngiltere ile AB arasında Brexit sonrası ticari ilişkileri belirleyecek anlaşmanın AB Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilmesi sonrası İngiltere-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması imza haberi piyasaları pozitif etkileyen önemli haber akışıydı. BDDK verilerine göre bankacılık sektörünün net karı Ocak-Kasım döneminde 57,3mlr TL'na yükseldi, geçen yıl bu dönemdeki karı 46,6mlr TL'ydi. TL USD karşısında 5. günde de değer kazanarak Mayıs'tan bu yana en uzun yükseliş hareketine yöneldi. USD/TL kuru 7,40 seviyesinin altına sarktı. TÜİK Aralık ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı. Ekonomik Güven Endeksi Kasım ayındaki 89,5 seviyesinden Aralık ayında %3,5 oranında azalarak 86,4 değerine düştü.

Yılın son haftasında aşı ve teşvik haberleri fiyatlanmaya devam etmektedir. Asya piyasaları bu sabah karışık bir seyir izlerken ve ABD vadelileri endekslerin ekside kapanışının ardından yükseldi. BİST100 endeksinin güne pozitif açılış ile başlayacağını ve 1.460 puan seviyesi üzerinde tutunması halinde ise 1.470 - 1.485 dirençlerinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz.

Veri gündemi: Bugün, ABD’den mal ticaret dengesi öncü verileri takip edilecek.

Kaynak Piramit Menkul
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet