Güvercin Fed’den altına destek

Haftanın önemli gelişmesi FED toplantısı dün gerçekleşirken, piyasalarda toplantı sonrası pozitif yönlü hareketiyle dikkat çekti. Altın dünkü seansa 1853 dolar/ons seviyesinde başladıktan sonra, FED kararına kadar yatay bir...

Yayınlanma:
Güvercin Fed’den altına destek

Haftanın önemli gelişmesi FED toplantısı dün gerçekleşirken, piyasalarda toplantı sonrası pozitif yönlü hareketiyle dikkat çekti. Altın dünkü seansa 1853 dolar/ons seviyesinde başladıktan sonra, FED kararına kadar yatay bir seyir içerisinde hareket etti. FED toplantısında beklendiği üzere faiz adına bir değişikliğe gidilmezken, toplantı sonrası Başkan Jerome Powell’in sözleriyle piyasalar yön bulmaya çalıştı. Konuşması süresince altında volatilitesi yüksek işlemler yaşanırken, Başkanın güvercin sayılacak konuşmaları sonrası yönünü yukarı çevirdi. Başkan yüzde 2 ortalama enflasyon hedefine bir kez daha vurguladı ve bu seviyesinin üzerinde kalındığını görünceye kadar faizlerde bir değişiklik yapılmayacağını altını çizdi. FED’in mevcut politik duruşunun yeterli olduğunu savunan başkan, gerekirse daha destekleyebilecek alanlarının olduğunu vurguladı. Başkanın güvercin tondaki söylemleri piyasalara pozitif yönlü etki ederken, altın da bu pozitiflikten nasibini aldı. 1865 dolar/ons seviyesine kadar uzanan sarı maden, bu seviyeden yaptığı kapanışla yüzde 0,6 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş ise FED’in güvercin politikalarından en çok istifade eden kıymetli madeni olarak dünkü seansta öne çıktı. 24,50 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 25,50 dolar/onsa kadar uzanarak son bir ayın en yüksek seviyesini kaydettiği bir seansı yaşadı. Seans sonunda 25,34 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayan beyaz maden önceki güne kıyasla yüzde 3,4 hanesine yazmış oldu.

Platin ise dün gün içinde 1052 dolar/onsa kadar uzanarak son bir haftanın en yüksek seviyesini kaydetmesine karşın günü yeşilde kapatmayı başaramadı. Seansı 1037 dolar/onstan tamamlayan platin önceki güne kıyasla yüzde 0,4 değer kaybetti.

Paladyum da diğer kıymetliler gibi yeşilde kapatmayı başarsa da otomobil sektöründe yaşanacak toparlanmaya daha da güç bulacaktır. Dünkü seansı 2334 dolar/ons seviyesinden tamamlayan paladyum önceki güne kıyasla yüzde 0,5 kazancı hanesine yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda altın işlemleri dünya fiyatlarının üzerinde 1 usd/onsla gerçekleşmeye devam ederken, hacim açısından son zamanların en düşük işlem hacmi gerçekleşti. Borsa İstanbul’da toplamda 514 kg altın, 326 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet