HadsUp Londra’da 7 milyon dolar değerlemeyle yolculuğuna başladı

Yapay zekâyı 3D hologram görsel teknolojisiyle birleştiren teknolojisi ile dünyada ilki gerçekleştirmiş bir Ad-Tech platformu olan HadsUp, Kerim Kotan ve Tunç Berkman’ın liderliğinde oluşan yatırımcı konsorsiyumundan 7 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırımını alarak Londra’da 65 reklam noktası ile yolculuğuna başladı.

Yayınlanma:
HadsUp Londra’da 7 milyon dolar değerlemeyle yolculuğuna başladı

Yapay zekâyı 3D hologram görsel teknolojisiyle birleştiren teknolojisi ile dünyada ilki gerçekleştirmiş bir Ad-Tech platformu olan HadsUp, Kerim Kotan ve Tunç Berkman’ın liderliğinde oluşan yatırımcı konsorsiyumundan 7 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırımını alarak Londra’da 65 reklam noktası ile yolculuğuna başladı. HadsUp’ın Kurucusu ve CEO'su Yücel Çınar, “HadsUp akıllı reklam panolarını en hızlı şekilde lokal reklamverenlerin ulaşabileceği bir reklam yönetim platformuna entegre ederek hikayemizi başlattık” dedi.

 

İngiltere Londra’da kurulan yapay zekâyı baz alan reklam teknolojisi şirketi HadsUp, Kerim Kotan ve Tunç Berkman’ın liderliğinde oluşan yatırımcı konsorsiyumundan 7 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırımını alarak Londra’da 65 reklam noktası ile yolculuğuna başladı. HadsUp ilk tohum yatırımı 7 milyon doları değerleme üzerinden melek yatırımcı ve girişimcilerden oluşan bir gruptan aldı. Tunç Berkman ve Kerim Kotan’ın liderlik ettiği bu yatırım turuna aralarında Altuğ Özaslan, Cenk Çoşkuntürk, Kamil Sözen, İzzet Halyo, Rıfat Perahya ve Özgür Ülkü gibi Türk iş dünyasının önemli isimlerinin olduğu 14 yatırımcı dâhil oldu. HadsUp’ın toplamda yüzde 10 hissesinin yatırımcılara satıldığı bu yatırım turunda şirkete aranılan sermayenin üç katı bir talep geldi.

 

Çok hızlı bir iletişim alternatifi

Yapay zekâyı 3D hologram görsel teknolojisiyle birleştiren teknolojisi ile dünyada ilki gerçekleştirmiş bir Ad-Tech platformu olan HadsUp, özellikle kendi mağazalarının olduğu 1 mil çapında bir bölgeye reklam vererek hedefledikleri lokal müşterilerine hizmetlerini tanıtmak isteyen yerel markalara uygun bütçelerle erişim fırsat sunarak fark yaratıyor. Yerel reklamverenler, daha önce hiç olmadığı kadar yüksek yaya trafiği olan sokaklarda yer alan akıllı ekranlar üstünden kendi hedef kitlelerine çok hızlı bir iletişim alternatifine kavuşuyor. Hadsup, geleneksel reklam panolarında açık hava kampanyalarının performanslarını gerçek anlamda ölçülememesi ile ilgili reklamverenlerin endişelerini yapay zekâ ve kamera teknolojisini birleştirerek çözüyor. Ayrıca yapay zeka sistemleri entegre edilmiş reklam ekranlarını online rezervasyon işletim sistemi ile birleştirerek reklamverene istedikleri bölgedeki reklam panolarına ulaşarak o panoya özel reklam içeriği yaratma ve performanslarını takip etme özelliğini mobil aplikasyon takip sistemi ile sağlıyor.

 

“Hem yatırımcı hem reklamveren kazanıyor”

HadsUp’ın Kurucusu ve CEO'su Yücel Çınar, HadsUp'in temel özelliklerinden birinin herkes için fırsatlar yaratan bir paylaşım platformu olduğunu belirterek, “Londra’da özellikle lokal işletmeler mevcut platformlar ile istedikleri etkinlikte reklam yapamıyor ve bu nedenle kayıp bir reklamveren grubu var. Öncelikle bu yerel işletmelerin hayatlarını kolaylaştırarak ve sokakta gezen potansiyel müşterilerine ulaşmaları için onlara mümkün olan en iyi seçeneği sunarak bunu reklam sektörü için olduğunca etkili hale getirmeye odaklandık. Modelde hem ekranların kurulu olduğu yüksek yaya trafiği olan cadde mağazaları kazanıyor, hem bu ekranların kurulumu için yatırım yapan yatırımcı kazanıyor hem de hedef kitlesine en akıllı bütçe ile ulaşan reklamveren de kazanıyor” dedi.

 

“Reklamveren sayısı büyüyebilir”

Reklamveren sayısının da bu paylaşım modeli ile çok daha hızlı büyüyeceğine inandığını belirten Çınar, şöyle devam etti:

“Bu bakış açısı ile, Dijital Out of Home reklamcılık alanında henüz uygulanmayan yeni bir iş modeli uygulayarak HadsUp akıllı reklam panolarını en hızlı şekilde lokal reklamverenlerin ulaşabileceği bir reklam yönetim platformuna entegre ederek hikayemizi başlattık. Şimdi ortaklarımızla birlikte reklam noktaları ağımızı ve lokasyonlarımızı genişletmek için çalışıyoruz ve hedefimiz önümüzdeki dört yıl içinde lokal bölgelerde konumlanmış 10 bin reklam noktasına ulaşmak.”


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet