Han Enerji, Yarım Asırlık “Gökçe Brülör”ü Satın Aldı

Türkiye’nin yenilikçi enerji şirketlerinden Han Enerji, sürpriz bir yatırımla; 60 yılı aşkın süredir Türkiye’de güvenli ve verimli brülör teknolojilerinin öncüsü olan Gökçe Brülör’ü satın aldı.

Yayınlanma:
Han Enerji, Yarım Asırlık “Gökçe Brülör”ü Satın Aldı

Türkiye’nin yenilikçi enerji şirketlerinden Han Enerji, sürpriz bir yatırımla; 60 yılı aşkın süredir Türkiye’de güvenli ve verimli brülör teknolojilerinin öncüsü olan Gökçe Brülör’ü satın aldı. 

13 Ocak’ta Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de düzenlenen imza töreninde konuşma yapan Han Enerji Yönetim Kurulu Başkanı H. Ahmet İlhan, bu satın alma ile Gökçe Brülör’ün AR-GE ve teknoloji yatırımlarına hız vererek, yenilikçi bir bakış açısıyla markayı daha da büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 

 

Han Enerji, sürdürülebilir büyüme stratejileri kapsamında, yarım asrı aşkın süredir Türkiye’de güvenli ve verimli brülör teknolojilerinin öncüsü olan Gökçe Brülör’ü bünyesine kattı. 

Han Enerji Yönetim Kurulu Başkanı H. Ahmet İlhan ve Gökçe Brülör Yönetim Kurulu Başkanı Eren İnönü’nün katılımlarıyla 13 Ocak’ta Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de düzenlenen imza töreninde, Han Enerji’nin Gökçe Brülör’ü satın alma sürecinin detayları ve hedefleri basınla paylaşıldı. 

“Yeni yatırımımız, uzun soluklu stratejimizin ilk adımı”

Törende yaptığı konuşmada, Türkiye ısıtma sektörünün köklü kuruluşlarından Gökçe Brülör’ün hisselerini devralmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Han Enerji Yönetim Kurulu Başkanı H. Ahmet İlhan, bu satın alma ile faaliyet gösterdikleri alanları da genişlettiklerini ifade etti: “Bu yeni yatırımımızı, uzun soluklu büyüme stratejimizin ilk adımı olarak görüyoruz. Global ölçekte yaşanan ve etkileri ülkemizde de hissedilen zorlayıcı ekonomik şartlara rağmen hiç tereddüt etmeden böyle bir satın alma sürecini başlattık. Çünkü biz, “ülkemiz kazanırsa, biz de kazanırız” anlayışını kendimize prensip edindik. 

“Sektördeki paydaşlarımız adına değer yaratmayı amaçlıyoruz”

Isıtma sektöründe 40 yıla dayanan tecrübemizi, brülör pazarının büyüme potansiyeli ile birleştirerek, hayata geçirmiş olduğumuz bu önemli yatırımla sektördeki tüm paydaşlarımız adına değer yaratmayı amaçlıyoruz. 

Önümüzdeki süreçte şirket vizyonu ve misyonunu yeniden oluşturarak, tüm ekibimizle birlikte, emin adımlarla ortak hedeflerimize doğru yürümek istiyoruz.

“Gelecek İçin Teknoloji”

Bildiğiniz üzere hem dünyada hem de ülkemizde, enerji verimliliği ve çevre duyarlılığı konusunda ciddi bir bilinçlenme söz konusu. Ayrıca Binalarda Enerji Performansı (BEP) yönetmeliği ve Enerji ilişkili Ürünler ( ERP) direktifinin de etkisiyle düşük emisyon oranına sahip ürünler öne çıkmış durumda. Dolayısıyla “Gelecek İçin Teknoloji” vizyonuyla Gökçe Brulör çatısı altında da öncelikle müşterilerimize enerji verimliliği sunan ve ilk yatırım maliyetini optimum bir seviyede tutan ürünlerin geliştirilmesi süreçlerine önem vereceğiz. Bu kapsamda AR-GE ve teknoloji yatırımlarımıza hız vererek, yenilikçi bakış açısı ile markayı daha da büyütmeyi ve Gökçe Brülör’ü global ölçekte ileri brülör teknolojileri üreten bir şirkete dönüştürmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin uluslararası piyasalardaki gelişimini destekleyecek bu çalışmalarımızın sonucunda da önümüzdeki 5 yıllık süreçte Gökçe Brülör’ün yurt içindeki pazar payını yükseltmeyi ve daha pek çok başarıya imza atmayı planlıyoruz. İhracatımızı arttırabilmek adına hedef pazarları belirleyip, bu pazarlarda marka konumlandırma çalışmalarını hızla başlatacağız.

Müşteri odaklı yönetim anlayışı, satış sonrası hizmetlerde de yüksek müşteri memnuniyetini zorunlu kılıyor. Bu çerçevede teknik servis sayımızı artırarak, ülkemizin en ücra köşesinde kullanılan bir ürünümüze dahi çok kısa zamanda hizmet verebilmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Toplantıya video konferans yöntemiyle katılan Gökçe Brülör Yönetim Kurulu Başkanı Eren İnönü ise konuşmasında Gökçe Brülör’ün emin ellere teslim edildiğini ifade etti: “Gökçe Brülör 58 yıllık geçmişiyle ülkemizde ısıtma sektörüne hizmet veren köklü firmalardan biridir. Bu zamana kadar çalışanlarımıza ve ülkemize olan sorumluluk bilincini yerine getirmiş olmanın gururu içinde artık bayrağı, Han Enerji şirketine ve Ahmet İLHAN Bey’e devrediyoruz. 

Ahmet İlhan Bey’in liderliğindeki yeni yönetimin; misyonu, ısıtma sektöründeki engin tecrübesi ve kuvvetli mali yapısı ile 58 sene evvel Necmettin Gökçe Bey’in temelini attığı bu yapıyı, çok daha ileri seviyelere taşıyacaklarına olan inancımız tamdır” diyerek sözlerini tamamladı.  


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet