Harran Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramında 270 Tıp Öğrencisine Beyaz Önlükleri Giydirildi

Harran Üniversitesi’nin 30.

Yayınlanma:
Harran Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramında 270 Tıp Öğrencisine Beyaz Önlükleri Giydirildi

Harran Üniversitesi’nin 30.Yıl Etkinlikleri Kapsamında, Tıp Fakültesi’nde ‘14 Mart Tıp Bayramı’ coşkuyla kutlandı.

Bu kapsamda Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime yeni başlayan öğrencilere yönelik, meslek hayatları boyunca taşıyacakları önlükleri, düzenlenen törenle giydirildi.

Harran Üniversitesi’nde çağın gereklerine uygun tıbbi donanıma sahip hekimler yetiştirmek amacıyla 1994 yılında Eğitim Öğretime başlayan Tıp Fakültesi, 2001 yılında ilk mezunlarını vermişti. Her yıl Tıp Fakültesine başlayan öğrencilere yönelik 14 Mart tarihinde Tıp Bayramının kutlandığı gün öğrencilere yönelik Önlük Giyme Töreni de yapılmaya başlanmıştı. Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan tören bu yılki tören ile birleştirilerek yapıldı. Bu kapsamda 2021-2022 ile 2022-2023 dönemlerinde eğitime başlayan 1’inci sınıf öğrencilerinin Önlük Giyme Töreni, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa, Harran Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünü temsilen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokul ile Yüksekokul Müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin tanıtım filmi gösterimiyle başlayan programda, protokol tarafından açış konuşmaları yapıldı.

Programda, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Dilmeç, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünü temsilen Şanlıurfa Halk Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Osman Yüksekyayla ve Tıp Fakültesi öğrencileri adına 1.sınıf öğrencisi İrem Çağlayan birer konuşma yaptılar.

Hekimliğin hiçbir meslekte olmadığı kadar fedakârlık, insan sevgisi ve sabır gerektirdiğini belirten Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Dilmeç; “Mutlu olmanın en iyi yolu başkalarını mutlu edebilmektir. Sağlık insanın en temel hakkıdır ve bu temel hak siz sevgili öğrencilerimiz ellerinde değer bulacak ve halkımıza ulaşacaktır. Tüm öğrencilerimize çıktıkları bu kutsal yolculukta başarılar dilerim” diye konuştu.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz; “Bizler gece gündüz demeden, bayram tatil ayrımı yapmadan, ailemizden çocuklarımızdan kendimizden ödün vererek haftanın 7 günü 24 saat hastalarımızın sağlığı adına çalışıp emek veren insanlarız. Arkadaşlar dün bizler de sizlerin şimdi oturduğunuz sıralarda oturuyorduk. Ben de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2005 yılında mezun oldum. O zaman koşullarımız pek yeterli değildi. Maşallah gün gittikçe okuma koşullarımız daha iyiye gitmektedir” diye konuştu.

Meslektaşlarımın ve hocalarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum diye sözlerine başlayan Tabipler Odası Başkanı Osman Yüksekyayla; “Sevgili doktor adayı arkadaşlarım; Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. Bu meslek çok değerlidir ve böyle de kalmaya devam edecektir. Ben hepinize bu onurlu meslek yolculuğunuzda başarılar diliyorum” dedi.

Açış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesinde 20. yılını dolduran öğretim üyelerine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından, Tıp Fakültesi’nde bölüm bazında ‘Yayın Sayısı ve H-Endeksi’ en yüksek puanı alan öğretim üyelerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu tarafından ve Tıp Fakültesine birincilikle giren öğrencilere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay tarafından plaketleri verildi.

Plaket takdiminden sonra, Beyaz Önlük Törenine geçildi.  Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, protokol ve Öğretim Üyeleri tarafından Tıp Fakültesine yeni başlayan öğrencilere önlükleri giydirildi.

 Programın sonunda ise Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalının hazırladığı karma resim sergisi gezildi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet