Hastaneler için cepten yapılan sağlık harcamaları, son 3 yılda yüzde 43 arttı

Hastaneler için cepten yapılan sağlık harcamaları, son 3 yılda yüzde 43 arttıTÜİK verilerine göre, vatandaşların hastaneler için cepten yaptığı harcamalar son 3 yılda %43 arttı. Kişi başı sağlık harcamaları ise 2018...

Yayınlanma:
Hastaneler için cepten yapılan sağlık harcamaları, son 3 yılda yüzde 43 arttı

Hastaneler için cepten yapılan sağlık harcamaları, son 3 yılda yüzde 43 arttı

TÜİK verilerine göre, vatandaşların hastaneler için cepten yaptığı harcamalar son 3 yılda %43 arttı. Kişi başı sağlık harcamaları ise 2018 yılında %15,9 artarak 2.030 TL’ye yükseldi. Her geçen yıl artan sağlık harcamalarında tasarruf sağlamak, hastalara farklı hizmetler arasından seçim imkanı sağlamak için kurulan e-sağlık platformu heryerdesaglik.com ise Ankara’nın ardından, İstanbul ve Antalya’da hizmet vermeye başladı.

ISTANBUL (TR) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sağlık Harcamaları istatistiklerine göre, 2018 yılında hanehalkının hastanelere cepten yaptığı harcamalar son 3 yılda %43 artış göstererek 10 milyar 975 milyon TL’ye ulaştı. Kişi başı sağlık harcamaları ise 2018 yılında %15,9 artarak 2.030 TL’ye yükseldi. Bu tutarın %77,5’i devlet tarafından karşılanırken %17,3’ü yani 351 TL’si ise hanehalkı tarafından ödendi. Cepten yapılan harcamaların %40’ı ise hastaneler için yapıldı. Kişi başı sağlık harcaması 2012 yılından bu yana en fazla artışı 2018 yılında kaydetti.

Her geçen yıl hastaneler için yapılan sağlık harcamalarındaki artış girişimcileri de harekete geçirdi. 2019 yılında kurulan e-sağlık platformu heryerdesaglik.com, ihtiyaç duyulan sağlık hizmetleri için vatandaşların özel sağlık kuruluşları arasında karşılaştırma yapmasına imkan tanıyor. Farklı seçenekler arasından ihtiyaca en uygun hizmete erişim imkanı sunan platformda, kişilere hizmet boyunca karşılaştığı sorunlar içinde danışmanlık hizmeti sunuluyor. Platformda şu an için 17 adet sağlık kuruluşu yer alıyor. Her ay 3-4 hastanenin eklendiği platformun aylık kullanıcı sayısı ise 900’e ulaşmış durumda.

Ankara’dan sonra, İstanbul ve Antalya’da hizmet vermeye başladı

Türkiye’nin e-sağlık platformu heryerdesaglik.com, anlaşmalı kurum sayısını her geçen gün artırırken, Ankara’dan sonra şimdi de İstanbul ve Antalya’da hizmet vermeye başladı. Ota & Jinemed Hastanesi ile İstanbullulara, Yaşam Hastaneleri'yle Antalyalılara sağlık hizmetinde alternatifler sunuyor. Sağlık hizmetlerine aracılık eden platform üzerinden en çok doğum paketi, check up ve estetik işlemleri karşılaştırılırken, aynı zamanda gıda takviyeleri ve sağlık ürünlerine de makul fiyatlarla ulaşabiliyor. Hastaların aldıkları hizmet boyunca tüm şikayetlerinin de çözüme kavuşmasında aracılık eden Her Yerde Sağlık hastane yönetimleri ve hastalar arasında aracılık ediyor. Tüm hizmetlerde özel sigorta ile müşterilerini güvence altına alan Her Yerde Sağlık, yaşanılabilecek olumsuzluklarda da hastalarına destek oluyor.

Bilgi İçin: Tülay Genç | [email protected] | +90 (850) 885 12 55

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet