Hatay Valisi Rahmi Doğan Lgs Türkiye 1.sini Ağırladı

Hatay Valisi Rahmi DOĞAN, Liselere Geçiş Sistemi’nden (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Bilfen İskenderun Ortaokulu 8.

Yayınlanma:
Hatay Valisi Rahmi Doğan Lgs Türkiye 1.sini Ağırladı

Hatay Valisi Rahmi DOĞAN, Liselere Geçiş Sistemi’nden (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Bilfen İskenderun Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Muazzez Göksu ÖZER’i ailesi ve okul müdürüyle makamında ağırladı.  Sınav sürecini ve başarısını paylaşan şampiyon, “Hep Türkiye 1.si olmak istiyordum ve bunu başardım” dedi.

 

Bilfen İskenderun Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Muazzez Göksu ÖZER, Liselere Giriş Sınavı’nda 500 tam puan alarak hem Türkiye hem de Hatay 1.si oldu. Hatay Valisi Rahmi DOĞAN, İskenderun çalışma ofisinde, Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN ile birlikte 2021 LGS'de Türkiye birincileri arasına giren Muazzez Göksu ÖZER’i, ailesini ve okul müdürünü kabul etti.  Hatay Valisi Rahmi DOĞAN, elde ettiği başarısıyla gururlandıran Muazzez Göksu ÖZER'i tebrik etti.

 

“GURUR DUYDUK”

 

Hatay Valisi Rahmi DOĞAN, Türkiye birincisi olarak Hatay’a gurur yaşatan Muazzez Göksu ÖZER ile ailesini ve öğretmenlerini tebrik etti. Öğrenciye hediye ve çiçek takdim eden DOĞAN, Muazzez Göksu ÖZER’in bundan sonra ki yaşantısında da her zaman başarısının devam edeceğini ve buna inancının tam olduğunu söyledi. Vali DOĞAN’ın gelecekteki hedefleri arasında yurt dışında eğitimine devam etmek olan Göksu'ya elbette yurt dışında eğitim alabileceğini ama sonuçta edindiği tecrübelerle ülkesine geri dönüp burada hizmet etmesinin ülkemiz açısından önemli olduğu vurgusunu yaptı. 

 

Vali, tıp okumak isteyen öğrenciye farklı alanları da incelemesini hatta ekonomi alanını bile değerlendirebileceğini söyleyerek Göksu’nun başarısında genetik faktörlerin etkisinin yanında iyi bir eğitim programıyla da desteklenince böyle güzel başarılar elde edildiğine dikkat çekti.

 

Sınava hazırlık sürecini Vali DOĞAN ile paylaşan Türkiye şampiyonu ÖZER, “Sınava hazırlık sürecimde okuluma ve öğretmenlerime güvenerek ek hiçbir kurs ya da özel ders almadım. Çok çalışarak bu başarıya ulaştım. Hep Türkiye 1.si olmak istiyordum ve bunu başardım.” dedi. 

 

Bilfen İskenderun İlköğretim Müdürü Pelin ARICA da bu yıl Bilfen Okulları genelinde 5 Türkiye birincisi çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye şampiyonlarından birinin de İskenderun’dan çıkmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirten ARICA; “Bu yıl Bilfen Ortaokullarından toplam 1681 öğrenci mezun ettik. Sınava giren öğrencilerimizin yüzde 25’i (420 öğrenci) Türkiye’nin yüzde 1’lik diliminde yer alırken yüzde 37.31’de (627 öğrenci) yüzde 2’lik diliminde yer almayı başardı.” dedi. 

 

Hatay’ın gururu LGS 2021 Türkiye şampiyonu Muazzez Göksu ÖZER de lise tercihini Robert Kolejinden yana kullandı ve bundan sonraki eğitim hayatına İstanbul’da devam etmeye karar verdi. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet