Havalar Isındı, Sineklik ve Klima Bakım Talepleri Arttı

Getirilen yeni tedbirler ile tam kapanma dönemine giren Türkiye, yaz aylarına hazırlık yapmaya başladı.

Yayınlanma:
Havalar Isındı, Sineklik ve Klima Bakım Talepleri Arttı

Getirilen yeni tedbirler ile tam kapanma dönemine giren Türkiye, yaz aylarına hazırlık yapmaya başladı. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com, yaklaşan yaz dönemi ile beraber yükseliş yaşayan sineklik montaj ve klima bakım hizmeti taleplerini inceledi. Sineklik taleplerinin geçen haftaya kıyasla 4 katına kadar çıktığı verilerde; en çok tercih edilen sinekliklerin pencere ve kapı sineklikleri olduğu, hizmet alanların arasında ise kedi sinekliklerinin de tercih edildiği dikkati çekiyor. 

Evcil hayvan sahipleri kedi sineklikleri tercih ediyor

Günümüz pandemi koşullarında evlerde daha uzun vakit geçirenlerin, yaşam alanlarına daha fazla özen göstermeye başladığı gözlemleniyor. En çok talep edilen sineklik modelleri ise menteşeli ve sürgülü modeller olarak dikkat çekiyor. Menteşeli modellere talebin sürgülülere oranla 30 daha fazla talep edildiği kaydedildi. 

Evcil hayvan sahipleri ise, kedilerinin de güvenliğini dikkate almaya özen gösteriyor. Armut.com verileri, geçen haftaya kıyasla kedi sinekliği taleplerinin 3.5 katına çıktığına işaret etti. Evin penceresinden veya kapısından kedilerinin dışarı çıkmasını önlemek isteyen kedi sahiplerinin tercih ettiği kedi sineklikleri, evcil hayvanların sağlığı ve güvenliği için önem taşıyor.

Havalar ısınmaya başladı, klima montaj ve bakım talepleri yükseldi

Havaların ısınmasıyla beraber Türkiye’nin belli bölgelerinde klima kullanımı daha da artmaya başladı. Geçen haftaya göre klima montajları 122 artış gösterirken, bakım ve tamir talepleri de 68 oranda yükselişe geçti. Klima bakım taleplerinin, sıcaklığın daha da yükseleceği yaz aylarına paralel olarak artacağı öngörülüyor. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet