Hayat Kimya, Seeing AI uygulaması ile engelleri kaldırıyor

Hayat Kimya’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde lanse ettiği uygulamayla, ürünlerin ambalajında yer alan barkod okutulduğunda ürün hakkında bilgi, çeşidi, markası gibi özellikleri sesli olarak dinlenebiliyor. Türkçe...

Yayınlanma:
Hayat Kimya, Seeing AI uygulaması ile engelleri kaldırıyor

Hayat Kimya’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde lanse ettiği uygulamayla, ürünlerin ambalajında yer alan barkod okutulduğunda ürün hakkında bilgi, çeşidi, markası gibi özellikleri sesli olarak dinlenebiliyor. Türkçe sürümü de bulunan uygulama, iOS kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak yüklenebiliyor.

Hayat Kimya Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Microsoft işbirliğiyle özel bir projeye imza attık. Microsoft Türkiye Erişilebilirlik Ekibi’nin teknolojiyi ve yapay zekayı kullanarak engellilerin sosyal, iş ve eğitim hayatını iyileştirmek üzere geliştirdiği Seeing AI uygulamasını Hayat Kimya’nın Bingo, Molped, Molfix, Papia, Familia ve Evony markalarına entegre ederek görme engelliler için daha kolay bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçladık” dedi.

Görsel tanıma ve betimleme teknolojisiyle çalışan Seeing AI uygulamasını kullanan görme engelliler; Hayat Kimya markalarının ürün ambalajlarındaki barkodu okutarak, tüm bilgileri ses yoluyla algılayabiliyor; metinleri dinleyebiliyor, ürünlerin çeşidini seçebiliyor ve alışverişlerini daha kolay bir şekilde yapabiliyor.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet