Büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre %3,8 artarak 17 milyon 872 bin baş oldu

Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanları sayıları (tavuk, hindi, ördek, kaz) ile arıcılıkla ilgili bilgiler doğrudan Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB) vasıtasıyla ilçe detayında İstatistik Veri Ağı (İVA) sistemi aracılığıyla...

Yayınlanma:
Büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre %3,8 artarak 17 milyon 872 bin baş oldu
Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanları sayıları (tavuk, hindi, ördek, kaz) ile arıcılıkla ilgili bilgiler doğrudan Tarım ve Orman Bakanlığı (TOB) vasıtasıyla ilçe detayında İstatistik Veri Ağı (İVA) sistemi aracılığıyla derlenmektedir. İVA, TOB bünyesinde kurulmuş bir veri giriş sistemi olup, bu sisteme veriler elektronik ortamda TOB il ve ilçe teşkilatlarındaki sorumlu personeller tarafından girilmektedir. İpekböcekçiliği ile ilgili veriler 2015 yılından itibaren TOB vasıtasıyla derlenmeye başlamıştır.

Süt, yapağı, kıl ve tiftik üretim miktarları türev değişkenler olup, İVA üzerinden derlenen verilerden uluslararası metodolojiler çerçevesinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hesaplanmaktadır.

Bu bülten kapsamındaki canlı hayvan sayılarına ait veriler Aralık 2019 sonu itibariyle olup hayvansal ürünlere ait veriler ise Ocak-Aralık 2019 dönemi içindeki toplam üretimi kapsamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet