Hekimler Eylemde !

Hekimler Eylemde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Tabip odaları ile birlikte, hekimlerin gelirleri ve özlük haklarında düzenleme olması ile ilgili yasa teklifinin, Meclis içtüzüğü yok sayılarak geri çekilmesi ve belirsiz bir tarihe...

Yayınlanma:
Hekimler Eylemde !

Hekimler Eylemde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Tabip odaları ile birlikte, hekimlerin gelirleri ve özlük haklarında düzenleme olması ile ilgili yasa teklifinin, Meclis içtüzüğü yok sayılarak geri çekilmesi ve belirsiz bir tarihe ötelenmesi sebebi ile 4 Ocak günü bordrolarını faks çekerek bir eylemi düzenledi.

Hekimler hak arayışında bordrolarını TBMM Başkanlığı’na, TBMM başkanvekillerine, Sağlık Komisyonu Başkanlığı’na ve TBMM’de grubu olan siyasi partilere faks çektiler, bununla birlikte hekimler birçok ildeki postanelerde basın açıklamaları ‘da yapmayı ihmal etmediler.

Basın açıklamalarında ise, yıllardır uygulanan sağlık politikalarının hem toplumu hem hekimleri hem de sağlık çalışanlarını tükenme noktasına getirdiği, çalışma koşulları git gide ağırlaşırken gelirlerin yok olduğu, şiddetin ve hukuksuzluğun yaşamın her alanına hükmettiği ve tüm bu yükün pandemi döneminde daha da ağır bir hale geldiği belirtildi. Basın açıklamalarında hekimlerin çalışma şartlarını iyileştirecek bir düzenlemenin derhal Meclis gündemine alınması istenirken, aksi takdirde Beyaz Yürüyüş, Beyaz Forum ve 15 Aralık G(ö)REV’iyle bu mücadelenin bitmeyeceği belirtildi.

Hekimler Eylemde! "Çalışma Şartlarını İyileştirecek Düzenleme İstiyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet