Huobi Incubator, Web3.0 projelerine destek sağlamak amacıyla DFINITY Vakfı ile stratejik ortaklık yapıyor

Huobi Incubator, DFINITY Vakfı ile stratejik bir ortaklığa imza attı.

Yayınlanma:
Huobi Incubator, Web3.0 projelerine destek sağlamak amacıyla DFINITY Vakfı ile stratejik ortaklık yapıyor

Huobi Incubator, DFINITY Vakfı ile stratejik bir ortaklığa imza attı. Söz konusu ortaklık, Mayıs ayında gerçekleştirilecek küresel Supernova Hackhathon’uyla dünyanın dört bir yanından en iyi geliştiricilere 1 milyon dolarlık bir hibe havuzuyla iş imkanı sunacak.

 

Huobi Group çatısı altında erken aşama projelere destek sağlayan Huobi Incubator, yeni nesil merkeziyetsiz uygulamaları destekleyecek teknolojileri geliştirmeyi amaçlayan DFINITY Vakfı ile stratejik bir ortaklık kurdu. Bu ortaklıkla, DFINITY Vakfı tarafından geliştirilen Internet Computer blokzinciri tabanlı Web3.0 dapp'leri, DeFi, oyunlar, NFT'ler, sosyal medya ve metaverse projeleri için destek sağlanacak.

 

Huobi Incubator ve DFINITY arasındaki ortaklık, Internet Computer blokzinciri üzerinde yeni nesil Web3.0 uygulamaları oluşturan girişimcileri ve geliştirici ekipleri desteklemeyi amaçlayan, Mayıs ayında gerçekleştirilecek "Supernova" adlı küresel bir hackathon için ikinci kredi desteğini içeriyor. Bu adımla, dünyanın dört bir yanından en iyi geliştiriciler için 1 milyon dolarlık bir hibe havuzuyla iş imkanı yaratılması planlanıyor. 

 

Supernova’nın toplam ödül havuzu milyonlarca dolara ulaşırken; Huobi Incubator, CoinMarketCap, Polkastarter, Poolz, DAO Maker ve Cambridge Blockchain Society tarafından ortaklaşa kurulan Web3 Scholarship fonlama platformu da Supernova Hackathon'una atölye çalışmalarıyla sponsor olacak ve kazanan takımlara ek hibeler sağlayacak. 

 

Huobi Incubator geçtiğimiz günlerde Web3 Scholarship ile Web 3.0 Sea Alliance'ı kurmak ve 21-25 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Web 3.0 Hackathon'u düzenlemek için yeni bir ortaklığa imza atmıştı. 

 

Capital Developer Raporu’na göre Internet Computer, yüzde 368 büyümeyle, 2021'de en hızlı büyüyen geliştirici ekosistemlerinden biri olmayı başardı. Şubat 2022 itibarıyla  30 binden fazla akıllı sözleşmeyle binden fazla geliştirici, DeFi, oyna-kazan, GameFi, NFT'ler, anlık mesaj, sosyal medya uygulamaları, kurumsal yazılımlar, altyapı ve metaverse projelerini kapsayan Internet Computer’ın üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. 

 

Önemli risk sermayedarları, Internet Computer tabanlı projeleri desteklemek için ekosistem fonları yaratırken; Polychain Capital, Andreessen Horowitz ve DFINITY ile birlikte Beacon Fund’I oluşturdu. SNZ, Internet Computer tabanlı projeleri geliştirmek ve ICP ekosisteminin sürdürülebilir gelişimini desteklemek için Fenbushi Capital, Hashkey Capital ve DFINITY ile birlikte ICP Asia Fund'ı (IAF) başlattı.

 

Huobi Incubator Başkanı Jewel Chen, “Halka açık zincirler, blokzinciri dünyasında önemli bir rol oynuyor. Internet Computer üzerine inşa edilen DFINITY ile iş birliğimizin Web3 gelişimini yeni zirvelere çıkaracağını umuyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

 

DFINITY Foundation Asya Operasyonları Genel Müdürü Herbert Yang ise Internet Computer’ın 'dünya bilgisayarı' olmayı hedeflediğini belirterek, “Huobi Incubator ile ortaklığımız, girişimcilerin bir zamanlar imkansız olduğu düşünülen Internet Computer blok zincirinde bir şeyler inşa etmelerini sağlayacak" dedi. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet