Ibaktech Fuarı uzak ülkeleri Türkiye’ye çekecek

Kendi alanında Dünya’nın ikinci büyük fuarı olma özelliğine sahip 13.

Yayınlanma:
Ibaktech Fuarı uzak ülkeleri Türkiye’ye çekecek

Kendi alanında Dünya’nın ikinci büyük fuarı olma özelliğine sahip 13. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı (IBAKTECH), 10-13 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi İFM’ de gerçekleşecek. Ticaret Bakanlığı’nın uzak ülkelere yönelik ihracatı artırma stratejileri kapsamında harekete geçen Messe Stuttgart Ares Fuarcılık, düzenlediği fuar kapsamında bu ülkeleri Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin açıklanan 18 uzak ülkeye olan dış satımı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 42,2 artış göstererek 27 milyar doları geçti. Bu kapsamda, düzenlenen fuar, yarattığı iş hacmi ile büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün en önemli etkinliği konumunda bulunuyor. 

BELİRLENEN STRATEJİLERLE HEDEFİMİZ OLDUKÇA YÜKSEK

Ticaret Bakanlığı, uzak ülkelere hizmet ihracatının geliştirilmesine yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışma, Türkiye’nin fazla olan dış ticaret açığının kapatılmasına yönelik olarak geleneksel pazarın dışında kalan uzak ülkelere fuarcılık ihracatımızın artırılması için bir strateji belgesi oluşturulmasını kapsıyor. 

Dış ticaret açığının kapatılması için harekete geçtiklerini dile getiren Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop, “Bu strateji doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmalar ile fuara; Güney Amerika, Nijerya, Kongo, Togo, Etiyopya, Nepal, Hindistan, Çin. Bagladeş, Peru, Bolivya, Uruguay, Fransız Guyanası, Arjantin, gibi pek çok uzak ülkeden ziyaret gerçekleşecek. Bir önceki fuarda 115 ülkeden ziyaretçi ağırlanmıştı. Eklenen ülkeler ile birlikte, bu yıl daha fazlasını hedefliyor olacağız. Ülkelerden gelen ziyaretçiler ile güzel iş birliklerine imza atılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

50 bin metre karelik brüt alanda 1000’in üzerinde katılımcı ve markayı ağırlayacak fuarda, sektördeki son teknolojiye sahip ürünler de sergilenecek. Fuara, bu yıl ise 80 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. 

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet