İhracat rekoruna hazırlanan iplik sektörü Tüyap’ta buluştu

İplik sektörünün heyecanla beklenen buluşması olan Uluslararası İstanbul İplik Fuarı bugün itibariyle Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Yayınlanma:
İhracat rekoruna hazırlanan iplik sektörü Tüyap’ta buluştu

İplik sektörünün heyecanla beklenen buluşması olan Uluslararası İstanbul İplik Fuarı bugün itibariyle Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. 26 Şubat’a kadar sürecek olan fuar, 3 gün boyunca sayısız iş birliğine sahne olacak.

 

Son yıllarda adeta ihracat atağı yapan iplik sektörü, her geçen gün üretim kalitesini ve hızını arttırıyor. Hazır giyim ve tekstil sektörünün en önemli ham maddesi olan iplikler, ülkemizin sektördeki potansiyelini dünyaya gösteren bir duruş sergilemeye devam ediyor. Bu potansiyelden alınan güçle, geçtiğimiz yıllarda da başarısını ortaya koyan Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nın resmi açılışı bugün Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

 

“110’a yakın ülkeden ziyaretçi bekliyoruz”

Açılış töreninde fuara ilişkin görüşlerini paylaşan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tüyap Fuarcılık Grubu olarak bir kez daha iplik sektörü için titizlikle hazırlandığımız fuarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fuarımıza 15 ülkeden 255 firma ve firma temsilciliği katılıyor, sektördeki son trendleri gözler önüne seren ürünlerini sergiliyorlar. Hindistan, Özbekistan ve Tacikistan’dan milli katılımın da olduğu fuara; Çin, Endonezya, İtalya gibi önemli ülkelerden firmalar da katılıyor. Burada kurulacak etkileşimin yeni iş birliklerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra, KOSGEB ve Ticaret Bakanlığımız İstanbul Uluslararası İplik Fuarı katılımcılarına bu sene de destek veriyor ” sözlerini kullandı.

 

Ayrıca fuarın yurt dışında ve yurt içindeki tanıtımları için aylardır yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Ersözlü, “Katılımcı firmalarımızı yurt içinden ve özellikle yurt dışından binlerce sektör profesyoneli ile buluşturmak için ciddi çalışmalara imza attık. Özellikle Tüyap’ın 4 ülkede bulunan ofisleri aracılığıyla birçok hedef ziyaretçiye ulaşma imkanı bulduk. Bunun sonucunda fuarımızın kapılarını açtığımız bugün ile beraber 3 gün boyunca 110’a yakın ülkeden 10.000’in üzerinde profesyonel ziyaretçiyi fuar alanımızda ağırlamayı planlıyoruz. ” dedi.

 

Sürdürülebilirlik vurgusu

Her geçen gün önemini arttıran sürdürülebilirlik konusu İstanbul Uluslararası İplik Fuarı’nda da ele alınacak. Geri dönüşüm sayesinde üretilen iplikler de sıfır atık konusuna katkıda bulunmak için fuarda sergilenecek. Bu sayede çevreci yönünü de öne çıkaran fuar, geleceğe katkı sunuyor. Bunun yanı sıra, fuarda pamuktan yüne, elastandan akriliğe, ipekten viskona kadar binlerce iplik çeşidi, bobin ve makaralar hazır giyim ve tekstil profesyonellerinin beğenisine sunulacak. İlgililerin birçok ürün seçeneğini aynı anda görebilecekleri fuar, yeni iş bağlantılarının da kurulduğu bir platform olacak.

 

Dijital çözümlerle kesintisiz iş bağlantıları

Tüyap Fuarcılık Grubu’nun sunduğu dijital çözümlerle Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nın katılımcı firmaları ve ziyaretçileri online iş ağı platformu Business Connect Programı üzerinden dijital ortamda bir araya gelecek, görüşme ayarlayabilecek ve iletişimlerini buradan sürdürebilecek. Bu online hizmet sayesinde fuar katılımcıları potansiyel müşterilerinin ve yeni iş ortaklarının sadece bir tık uzağında olacak. Business Connect Programı 21 Şubat - 4 Mart 2022 tarihlerinde fuar öncesi, sırası ve sonrasını da kapsayan bir şekilde katılımcı ve ziyaretçilerin iş bağlantılarına kesintisiz katkı sağlayacak.

 

3 gün boyunca ziyaret edilebilecek

Sektöre önemli iş bağlantıları kazandırması beklenen İstanbul Uluslararası İplik Fuarı, 24-25 Şubat 2022 tarihlerinde 10.00-18.00, 26 Şubat 2022 tarihinde ise 10.00-17.00 saatleri arasında Büyükçekmece’de bulunan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde sektör profesyonelleri tarafından ziyaret edilebilecek.

 

Tüm hijyen önlemleri alındı

Sektörün öncüsü Tüyap, düzenlediği her fuarda COVID-19 tedbirlerini titizlikle uyguluyor. İstanbul İplik Fuarı’nın düzenlendiği Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Türk Standartları Enstitüsü COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni alan ilk fuar merkezi olma özelliğini taşıyor. Maske, sosyal mesafe, yoğunluk ölçümü, HES kodu kontrolünün yapılarak tüm hijyen önlemlerinin alındığı İstanbul İplik Fuarı; bu tedbirler doğrultusunda katılımcı ve ziyaretçiler için verimli ve güvenli bir fuar ortamı sunuyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet