İkinci nesil virüs satışları devam ediyor

Beklenen kar satışına bahane bulundu. Dünya borsalarındaki yükseliş virüsün mutasyona uğradığı haberiyle tersine döndü. Mutant virüsün merkezi konumunda görülen Avrupa borsaları %3’e yaklaşan kayıpla günü kapattı....

Yayınlanma:
İkinci nesil virüs satışları devam ediyor

Beklenen kar satışına bahane bulundu. Dünya borsalarındaki yükseliş virüsün mutasyona uğradığı haberiyle tersine döndü. Mutant virüsün merkezi konumunda görülen Avrupa borsaları %3’e yaklaşan kayıpla günü kapattı. Ek Mali Paketi kutlayan ABD borsalarında kayıplar yok denecek kadar azdı.


Türkiye varlıklarının dünya ile pozitif ayrışması sona erdi. MSCI Türkiye dünkü satış dalgasında %2.2 düşüşle gelişmekte olan borsalara göre (-%0,9) daha çok kaybettirdi. Ancak bardağın dolu tarafını görmek isteyenler için en iyi Gelişmekte Olan Avrupa borsası olduğumuzu belirtelim. Dünkü satış dalgasında perakende hisselerin pozitif ayrışmaması teknik olarak zayıf bir gösterge.


ABD ve Avrupa vadelileri ve Asya borsalarındaki satışlar yeni nesil virüs endişesinin devam ettiğini gösteriyor. Ancak ABD vadelileri bizim kapanış seviyemize göre %1 yukarıda olduğu için Borsa İstanbul’da tepki alışı görülebilir. Havacılık hisseleri kısa vadede endekse göre daha zayıf seyretmeye devam eder.


Piyasalardaki düşüşü genel anlamda fırsat olarak görüyoruz. Sabah ilk işlemlerde gelişmekte olan ülke paralarına göre daha güçlü duran Türk lirası da tepki alışını destekliyor. Ancak alış için acele etmemek lazım. Fırsat penceresi uzun süre açık kalabilir.


Perşembe günkü PPK toplantısı öncesi Türk lirasının seyri Borsa İstanbul’ın yönünü belirlemekte etkili olacak. Endeks için destek ve direnç olarak 1,368 ve 1.400 seviyeleri öne çıkıyor. Satışların derinleşmesi durumunda endeks için 1.350’nin aşağısı zarar durdur seviyesi olarak kullanılabilir. Daha kısa vadeli düşünen günlük işlem yapan oyuncular zarar-durdurmak için 1.368 seviyesini kullanabilirler.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet