İKKB ve Konak Belediyesi'nden çevrimiçi 23 Nisan etkinliği: Dünya çocukları buluştu

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Konak Belediyesi işbirliğiyle çevrimiçi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma:
İKKB ve Konak Belediyesi'nden çevrimiçi 23 Nisan etkinliği: Dünya çocukları buluştu

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Konak Belediyesi işbirliğiyle çevrimiçi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi. Organizatörlüğünü Öğretmen Zeliş Kurt’un yaptığı, Dünyanın ve Türkiye’nin farklı illerinden çocukların katıldığı 23 Nisan etkinliğinde çevrimiçine uygun oyunlar oynandı, şiirler okundu, şarkılar söylendi.

Bayram kutlamasının açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Böylesi güzel bir günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Batur, “Etkinlikte emeği geçen başta İKKB ve öğretmen Zeliş Kurt’a teşekkür ediyorum. Bugün TBMM’nin açılışının 101. yılını kutluyoruz, çok mutlu ve gururluyuz” dedi. 

“23 Nisan aydınlık bir gelecektir”

Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan tek liderin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olduğuna işaret eden İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, 23 Nisan’ın hem bu eşsiz liderin çocuklara en büyük armağanı, hem de TBMM’nin açılması ile ülkemizin yeni bir devlet olarak kuruluşuna öncülük eden büyük gururun simgesi olduğunu söyledi. 23 Nisan’da ne ırk, ne din, ne renk ayrımı olduğunu ifade eden Serter, “Bayramımız bir olma, insan olma, öteki kavramını unutma bayramıdır. 23 Nisan "Bir milletin özgürlüğü için ömrü savaş cephelerinde geçmiş bir kahramanın, Ege vapurunun güvertesinde, salıncakta sallanırken yüzünde beliren gülümsemedir. İyi ki senin kurduğun Cumhuriyetin soylu şerefli ve namuslu çocuklarıyız. Gururluyuz sayende.. Teşekkürler güzel Atam…Sevgili Çocuklarımız bu duygularla hepinizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM'nin 101. kuruluş yıldönümünü kutluyorum” diye konuştu.

Çocuklara bilimsel ve evrensel değerlerde eğitim

“Çocuklarımızı ancak, bilimin doğrultusunda evrensel değerlere sadık yetiştirirsek ve soru soran, özgür düşünen, üreten, merak dolu dünyalarını geleceğimize taşırsak, demokrasisi gelişmiş ve en “Büyük” değerinin “Millet Meclisi” olduğunu bilen bir “Türkiye”yi var edebiliriz” diyen Serter, “Bu yoldan ve bu ülküden bizi hiçbir şeyin geri döndüremeyeceğinin sözünü vererek Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun diyor, bu güzel bayramın hepimize, dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini  diliyorum. Yaşasın 23 Nisan” dedi.

Kısa açılış konuşmalarından sonra etkinliğin organizatörlerinden olan Zeliş Kurt’un moderatörlüğünde dünyanın farklı noktalarından etkinliğe katılan yabancı çocukların kendi ülkelerine özgü oyunları tanıtıldı ve oynandı. Türkiye’nin farklı illerinden katılan çocuklar ise şiirler okudu, şarkılar söyledi ve çevrimiçine uygun oyunlar oynadı. 

 
 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet