İmar Barışını Suistimal Edenlere Fırsat Verilmeyecek

İmar barışı kapsamında Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettişi Onur Şatıroğlu ve İbrahim Melih Doğanoğlu il genelinde yapılan çalışmalar hakkında Vali Karaloğlu’na bilgi verdi.31...

Yayınlanma:
İmar Barışını Suistimal Edenlere Fırsat Verilmeyecek

İmar barışı kapsamında Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettişi Onur Şatıroğlu ve İbrahim Melih Doğanoğlu il genelinde yapılan çalışmalar hakkında Vali Karaloğlu’na bilgi verdi.

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsayan imar barışı için başvurular devam ederken 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak binalar ise tespit edildiği takdirde yıkılarak cezai işlem uygulanacak.

İmar Barışı kapsamında Antalya’da 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan kaçak yapıların tespitinin konuşulduğu ziyarette tespit edilen kaçak binaların yıktırılarak cezai işlemin yapılması görüşüldü.

Görüşmede müfettişler, il genelinde izinsiz yapılaşmaya ilişkin suiistimallerin engellenmesi hususunda gerekli yasal tedbirlerin alınması açısından uydu fotoğrafları, arazi tespit çalışmaları ve ilgili Belediye Başkanlıkları eliyle tespit çalışmaları devam ettiğini belirttiler.

İmar Barışına Yönelik Kanunun suistimal edildiği ve buna bağlı olarak 31.12.2017 tarihinden sonra yapımına başlanan ve kanun şartlarını taşımayan binaların yılacağını belirten müfettişler, mülk sahiplerine ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından cezai işlem uygulanacağını aktardılar.

Vali Münir Karaloğlu ise İmar barışı kapsamında şehirleşme alanında birçok sorunun çözüldüğünü ancak bundan sonra aynı sorunların tekrar yaşanmasına ve bir turizm şehri olan Antalya’da çarpık kentleşmenin oluşmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Konuyla ilgili görevlilerin dikkatle tespit çalışmalarını yapması gerektiğini ifade eden Vali Karaloğlu, kanun ve ilgili mevzuata aykırı işlem yapanların ve yalan beyanda bulunanların acilen cezalandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet