İngiltere’ye Türk kumaşı

Üst kalite ve sürdürülebilir ürünleriyle yünlü kumaş sektörünün önde gelen oyuncularından Yünsa, dünyaca ünlü markalara yünlü kumaş tedarik etmenin yanı sıra hazır giyim üretimiyle de uluslararası arenada adından söz...

Yayınlanma:
İngiltere’ye Türk kumaşı

Üst kalite ve sürdürülebilir ürünleriyle yünlü kumaş sektörünün önde gelen oyuncularından Yünsa, dünyaca ünlü markalara yünlü kumaş tedarik etmenin yanı sıra hazır giyim üretimiyle de uluslararası arenada adından söz ettiriyor. Bugüne kadar 500 bin parçadan fazla hazır giyim üretimi yapan Yünsa, bu giysilerin yüzde 66’sını ise İngiltere’ye gönderdi.

Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, “İpliği ve kumaşı ile ünlü İngiltere’ye kalite ve tasarım ihraç ediyoruz.  Yünlü kumaşlarımızın yanı sıra bu kumaşlarımızla tasarladığımız hazır giyim ürünlerimizden oluşan koleksiyonlarla da İngiltere’de Türk kumaşını tanıtıyoruz” dedi.

Hazır giyim üretimlerinin özellikle Avrupa merkezli moda markaları tarafından tercih edildiğini ifade eden Yünsa Genel Müdürü Sürmegöz, “İngiltere’den sonra en büyük pazarlarımız ise Fransa, Almanya ve Kuzey Avrupa ülkeleri. Hazır giyim üretimimizdeki yüzde 19’luk kısmı ise Türkiye için gerçekleştiriyoruz. Bu üretimden yılda 17 milyon dolar ciro elde ediyoruz” dedi.

En çok pantolon tercih ediliyor

Şimdiye dek üretilen hazır giyim ürünlerinin yüzde 44’ünün pantolon, yüzde 31’inin ceket, yüzde 15’inin ise takım elbise olduğuna dikkat çeken Mustafa Sürmegöz, bugüne kadar Yünsa hazır giyim ürünlerinin Asos, Brook Taverner, T.M. Lewin, Ben Sherman, Baird, Jeff Banks, Twisted Tailor, Shelby&Sons, Viggo, Jacamo, Peterwerth gibi önde gelen uluslararası markalar tarafından tercih edildiğini söyledi.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet