IOE Başkanı Erol Kiresepi’nin görev süresi bir yıl daha uzatıldı

Bu yıl yüzüncü yılını kutlayan Uluslararası İşverenler Teşkilatı’nın (IOE) 2017’den beri Başkanı olan, Santa Farma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası...

Yayınlanma:
IOE Başkanı Erol Kiresepi’nin görev süresi bir yıl daha uzatıldı

Bu yıl yüzüncü yılını kutlayan Uluslararası İşverenler Teşkilatı’nın (IOE) 2017’den beri Başkanı olan, Santa Farma İlaç Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) Başkan Vekili Erol Kiresepi’nin görev süresi bir yıl daha uzatıldı.

Her yıl Mayıs veya Haziran aylarında gerçekleştirilen IOE Genel Kurulu, pandemi nedeniyle 24 Kasım tarihinde sanal ortamda gerçekleştirildi. Genel Kurul’da tüm delegelerin oybirliğiyle görev süresi bir yıl daha uzatılan Kiresepi, küresel ölçekte en geniş temsil gücüne sahip işveren teşkilatının başkanlığını, bir sonraki IOE Genel Kurulu’na kadar sürdürecek.
 

“100 yıldır IOE’ye rehberlik eden ilkelerin göstergesi”

Erol Kiresepi, Genel Kurul’a hitaben yaptığı konuşmada, “IOE kurulduğu tarihten bu yana, iki dünya savaşı ve tarihte hiç olmadığı kadar gelişen küreselleşme gibi zorlu süreçlere tanık olmuştur. IOE sahip olduğu değerler ile diyaloga, işverenler arası dayanışmaya, serbest piyasa ekonomisine ve çok taraflı uluslararası sisteme koşulsuz destek vermektedir, IOE bünyesinde temsil edilen 50 milyondan fazla şirket ve milyonlarca işletme bu değerlere bağlılık göstermektedir” ifadelerini kullandı. Kiresepi, 100 yıldır IOE’ye rehberlik eden ilkelerin ve bu kuruluşun üzerine inşa edildiği değerlerin, işverenlerin korona virüs pandemisiyle mücadelesine de ışık tuttuğunu ve çok taraflı uluslararası sisteme işverenlerin daha da etkin katılımıyla, özel sektörün gelişimine katkı vermeye devam edeceklerini vurguladı.

“Kiresepi’nin gösterdiği üstün başarının bir göstergesi olmuştur”

Erol Kiresepi’nin görev süresinin bir yıl daha uzatılması ile ilgili KİPLAS ise şu açıklamayı yaptı:

“Kiresepi’nin böylesine önemli ve zorlu bir dönemde, görevine bir yıl daha devam etmesine karar verilmesi ve bu kararın 140’tan fazla ülkeden 150’nin üzerinde işveren teşkilatını temsil eden tüm delegelerin oybirliği ile alınması, Türk işverenlerinin uluslararası düzeyde artan temsil gücünün ve Kiresepi’nin gösterdiği üstün başarının bir göstergesi olmuştur. Sendikamızın 1977’den bu yana, Yönetim Kurulu Üyesi olan Başkan Vekilimiz Sayın Kiresepi’yi bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.”


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet