Işıklı öğretmenler, dijital liderler akademisinde bir araya geldi

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini de destekleyen bu eğitim organizasyonlarında kurum çatısı altında oluşturulan "Dijital Liderler Akademisi" öğretmenleri, profesyonel akademik danışman ve eğitim teknolojileri birimi...

Yayınlanma:
Işıklı öğretmenler, dijital liderler akademisinde bir araya geldi

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini de destekleyen bu eğitim organizasyonlarında kurum çatısı altında oluşturulan "Dijital Liderler Akademisi" öğretmenleri, profesyonel akademik danışman ve eğitim teknolojileri birimi ile birlikte farklı temalarda eğitim ve geri bildirimler alıyor; deneyim sahibi oldukları konularla ilgili olarak tasarladıkları ders planları ve dijital materyalleri, “Öğretmenler Öğretmenlere Öğretiyor” felsefesiyle diğer öğretmenlere düzenli olarak aktarıyorlar.

 

Farklı branşlardan, alan bilgi ve tecrübesini dijital içerik ve ders tasarımları ile birleştirerek; uzaktan ya da yüz yüze etkili ve anlamlı dersler tasarlamak, bu kültürü okul içerisinde yaygınlaştırmak ve her derste öğrenmenin gerçekleştiğinden emin olmak için çalışan FMV Işık Okulları öğretmenlerinden oluşan Dijital Liderler Akademisi (DLA), Ağustos ayında bu hedeflerle çalışmalarının ikinci yılına “Bilişsel Buradalık / Etkin Ders Tasarımı” eğitim modülü ile başlamıştı. 

Uzman Eğitim Teknolojileri Ekibi ve profesyonel danışmanları ile her eğitim öğretim dönemi için belirlenen temalar çerçevesinde, teknolojik araç ve pedagojik yaklaşımlar üzerine eğitimler alarak ders planı ve materyal tasarımları hazırlayan DLA Ekibi, Prof. Dr. Tufan Adıgüzel danışmanlığında hazırladıkları ders tasarımlarını 26 Kasım’da “DLA Paylaşım Günü” teması altında aynı branştaki diğer Dijital Liderler ile paylaştı. 100’ün üzerinde öğretmen ve yönetici, eş zamanlı olarak 18 farklı sanal mekânda katılım sağlanan etkinlikte işbirlikçi çalışmanın en güzel örneklerinden birini sergilediler.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet