İstanbul Enerji A.Ş. kalite anlayışını KalDer üyeliğiyle taçlandırdı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında mükemmellik anlayışının...

Yayınlanma:
İstanbul Enerji A.Ş. kalite anlayışını KalDer üyeliğiyle taçlandırdı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında mükemmellik anlayışının ortak adresi haline geldi. Ulusal Kalite Hareketi’ne dahil olan son isim ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin enerji alanında faaliyet gösteren iştirak şirketi İstanbul Enerji A.Ş. oldu. Böylece Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak mükemmellik yolculuklarında yeni bir dönemin kapılarını aralayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin sayısı 10’a yükseldi. İstanbul başta olmak üzere tüm ülke genelinde ve yakın coğrafyalarda yer alan şehirlerin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi, çevre dostu çözüm önerileri geliştiren İstanbul Enerji A.Ş., KalDer üyeliği ile birlikte atacağı her adımda mükemmellik anlayışını daha da ileriye taşımayı amaçlıyor.

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), belediyeler ve kuruluşları tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu kapsamda UKH İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketlerinin de yakın markajına girdi. İSKİ, İETT, İGDAŞ, Kültür Hizmetleri A.Ş., İstanbul Ulaşım A.Ş., İSPARK, Metro Ulaşım A.Ş., Boğaziçi Yönetim A.Ş. ile İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Tic. A.Ş.’nin ardından İBB iştiraklerinden yeni bir isim daha UKH’ye dahil oldu. İstanbul Enerji A.Ş.’nin de katılımının ardından KalDer üyeliği ile UKH’ye dahil olan İBB iştiraki sayısı 10’a yükseldi. Akaryakıt, aydınlatma geri kazanım ile enerji alanında faaliyet gösteren, İstanbul başta olmak üzere tüm ülke genelinde ve yakın coğrafyalarda yer alan şehirlerin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi, çevre dostu çözüm önerileri geliştiren İstanbul Enerji A.Ş., KalDer üyeliği ile mükemmellik anlayışını taçlandırmayı hedefliyor.

“Enerjik, sürdürülebilir kalite yolculuğunun gelişimini sağlayacağız”

İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın ve ekibi ile birlikte KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül’ün katılımıyla gerçekleştirilen törende “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” imzalandı. Törende konuşan İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın, “KalDer üyeliğimiz ve UKH’ye katılımımız marka kalite anlayışımızı mükemmel noktaya taşıdığımızın bir göstergesi olacak. Bu katılımımızla EFQM Mükemmellik Modeli’ni kendi kuruluşumuzda benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlı olduğumuzu belirtmiş oluyoruz. Bu yolculukta KalDer ile iş birliğimizi önemli bir aşama olarak tanımlıyoruz. EFQM Modeli’nin takipçisi olacağız, bu model çerçevesinde sürdürülebilir kalite ve değer yaratma yolculuğunun neresinde olduğumuzu görecek, varsa eksiklerimizi tamamlayacağız. Bu stratejik paydaş iş birliği ile enerjik ve sürdürülebilir kalite yolculuğunun gelişimini sağlayacağız” dedi

Farkındalığın artması açısından son derece önemli bir adım!

KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ise İstanbul Enerji A.Ş.’nin UKH’ye katılarak EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulama sürecine başlamasının yerel yönetimler adına önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi. “KalDer’in varlık sebebi Türkiye’deki kurum ve kuruluşların uluslararası arenada rekabet edebilmeleri için kalite altyapılarını desteklemek” ifadelerini kullanan Sabri Bülbül, “Kuruluşların kalite seviyelerini yukarıya çıkararak, ülkemizin evrensel ölçütlerde iyi kuruluşlara sahip olmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. EFQM Modeli kurumlar için çok faydalı bir kılavuz. Tüm bunlarla birlikte iyi niyet bildirgesinin hem içeriye hem de dışarıya karşı duyurulmasının; bu ve benzeri bakış açılarından uzak olan kuruluşların da farkındalığının artırılması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. Sabri Bülbül, KalDer olarak İstanbul Enerji A.Ş.’nin kalite yolculuğunda yanında olacaklarının da altını çizdi.

Mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor!

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Mükemmellik Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet