itelligence’dan dijital dönüşüme İK penceresinden bakan etkinlik: İK 4.0 | Yeni Nesil Uygulamalar

itelligence’dan dijital dönüşüme İK penceresinden bakan etkinlik: İK 4.0 | Yeni Nesil Uygulamalaritelligence, 27 Nisan Perşembe günü Çırağan Sarayı’nda “İK 4.0 | Yeni Nesil Uygulamalar” başlıklı bir etkinlik düzenledi. ISTANBUL...

Yayınlanma:
itelligence’dan dijital dönüşüme İK penceresinden bakan etkinlik: İK 4.0 | Yeni Nesil Uygulamalar

itelligence’dan dijital dönüşüme İK penceresinden bakan etkinlik: İK 4.0 | Yeni Nesil Uygulamalar

itelligence, 27 Nisan Perşembe günü Çırağan Sarayı’nda “İK 4.0 | Yeni Nesil Uygulamalar” başlıklı bir etkinlik düzenledi. 

ISTANBUL (TR) - İş uygulamaları alanında dünyanın lider yazılımı SAP’nin ekosisteminde yer alan en büyük uluslararası iş ortaklarından itelligence, 27 Nisan Perşembe günü Çırağan Sarayı’nda “İK 4.0 | Yeni Nesil Uygulamalar” başlıklı bir etkinlik düzenledi. Dijital dönüşüme insan kaynaklarının (İK) penceresinden bakan etkinliğe, çeşitli sektörlerden İK yöneticileri katıldı.

Dijitalleşerek dönüşen çalışma ortamında, çağa ayak uyduran İK uygulamaları hakkında bilgilerin paylaşıldığı etkinlik; itelligence Endüstri Satışları Direktörü Fatih Irak’ın açılış konuşmasıyla başladı. “Y Kuşağı ve Yeni İş Yaşamı” üzerine konuşma yapan Dinamo Danışmanlık Yönetici Ortağı ve Universum Ortadoğu Direktörü Evrim Kuran, dijital dönüşümün son yılların megatrendi olduğunu söyleyerek, İK’nın ilk kez bir sanayi devriminden bu kadar çok etkilendiğini belirtti. 5 farklı kuşağın bir arada yaşadığı dünyada demografik bir devrim gerçekleştiğine dikkat çeken Kuran, şirketlerin ise Bebek Bombardımanı, X ve Y olmak üzere 3 kuşağı aynı çatı altında buluşturduğunu vurgulayarak “Aristotales’ten bu yana, herkes bir sonraki kuşağı kendinden farklı görüyor. Kuşak karmaşası yaşamak yerine, verimli bir kuşak karması yaratmak için, gençlerin algı ve değerlerine hitap eden yeni tanımlar yapmak, 21. yüzyıla uygun yeni bir dil yaratmak gerekiyor. 2080 yılında dünya nüfusunun 10 milyar, ortalama ömrün 100 yıl olacağı öngörülüyor. Farklı kuşakların birlikte üretmeye hazırlanması lazım.” dedi.

“Dijital Çağda İnsan Kaynakları” başlıklı bir sunum yapan SAP Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Hande Genç, “Teknolojide ve iş dünyasında çok fazla yeni kavram ve akım var. İK çalışanları bu değişime ayak uydurmak zorunda. Uygulamalar dijitalleştikçe, İK departmanlarının rolü daha büyük önem kazanıyor. Bir yandan büyük veriyi kullanırken, bir yandan da insan odaklı kalması gerekiyor. Stratejik iş ortağı olması, şirketin hedeflerine ulaşmasına destek vermesi gerekiyor.” dedi. SAP’nin çalışan bağlılılığı konusundaki çalışmaları hakkında bilgi veren Genç, dijital İK çözümlerinin hızlı, sade, mobil, bütünsel ve sosyal olması gerektiğini belirtti.

itelligence Bulut Çözümleri Direktörü Çağatay Talayhan, SAP’nin bulut İK yazılımı olan SuccessFactors hakkında bilgi verdi. SAP’nin İK alanındaki bulut çözümleri konusunda 10 yılı aşkın bir deneyimi ve dünya çapında 27 milyondan fazla kullanıcısı olduğunu söyleyen Talayhan, sundukları çözümün, teknolojinin yanı sıra, SAP’nin dünya çapındaki uygulamalardan öğrendiklerini yansıtan bir içerik sunduğunu belirtti. Programın demosunu yapan Talayhan, SuccessFactors’ın, İK departmanlarının kurum içerisindeki stratejik konumunu güçlendirirken, çalışanların lider, katılımcı ve üretken olmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Yeni nesil İK uygulamalarında son dönem trendlerin konuşulduğu etkinlik; Çelebi Holding CIO’su Tayfun Özçay, Sanat Halı İK Direktörü Ergun Uslu ve Yıldırım Holding İK Direktörü Aykut Gavas’ın katıldığı panelle son buldu. Dijital dönüşüm için itelligence’ı çözüm ortağı olarak seçen kurumların yöneticileri, SuccessFactors’ı öncelikli tercih etme nedenleri arasında standardizasyon sağlaması, raporlama olanağı ve dünyadaki iyi örneklerden beslenmesinin yer aldığını belirtti.

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (212) 635 70 61

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet