İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TSK' da çalışan Sivil Memurların sorunlarını Meclise Taşıdı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TSK' da çalışan Sivil Memurların sorunlarını Meclise Taşıdı "SİVİL MEMURLAR ÖZLÜK HAKLARI  KONUSUNDA MARABA MUAMELESİ GÖRÜYOR" İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "TSK'da çalışan Sivil Memurların sorunları saymakla bitmez.

Yayınlanma:
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TSK' da çalışan Sivil Memurların sorunlarını Meclise Taşıdı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TSK' da çalışan Sivil Memurların sorunlarını Meclise Taşıdı
"SİVİL MEMURLAR ÖZLÜK HAKLARI  KONUSUNDA MARABA MUAMELESİ GÖRÜYOR"
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "TSK'da çalışan Sivil Memurların sorunları saymakla bitmez. Sivil memurlar çalışırken askerî personel gibi muamele görürken özlük hakları hususunda maalesef maraba muamelesi görüyorlar. Bu adaletsizlik acilen giderilmelidir" dedi.


İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli sivil memurlarla ilgili konuştu. Sivil memurların özlük hakları konusunda yaşadığı sıkıntıları meclise taşıyan Milletvekili Yokuş, "TSK 'da rütbeli personel ile birlikte askeri bir rütbeye sahip olmayan devlet memurları da karargahlarda, kışlalarda, askerlik şubelerinde, harekat bölgelerinde hatta yurt dışında görev yapmaktadırlar. Askeri sivil memurlar özlük haklarını 657 sayılı devlet memurları kanunundan alırlar. Ancak asker olmadıkları ve askeri eğitim almadıkları halde askeri disiplin kurullarına göre çalışmak zorundadırlar. Mesai mefhumları yoktur. Fazla çalışıp mesai ücreti alamazlar. Askeri lojmanlardan sınırlı yararlanabilirler. Kendilerine verilen lojmanlarda genelde ya giriş katı ya da bodrum katı olur. Ordu evlerindense hiç faydalanamazlar. Askeri sivil memurların arasında doktor, mühendis, avukat, uzman psikolog, tekniker, Aşçı gibi her meslekten personel vardır. 2011 sayılı Türk Silahlı Kuvvetler Kanunu iç hizmet kanununun 115 ve 116. maddelerine tabidirler. Nöbet tutarlar ve iştimaya çıkartılırlar. 657 sayılı devlet memurları kanununda bunlarla ilgili iki ayrı özel madde vardır. Bu maddelere göre 24 saat esasına göre çalıştırılırlar. Ve karşılığını alamazlar. Yine 1632 sayılı askeri ceza kanununa tabidirler. Görevleri vardır. Sorumlulukları vardır ama karşılığı yoktur" dedi.


MARABA MUAMELESİ GÖRÜYORLAR


Jandarma genel komutanlığı ile sahil güvenlik komutanlığında görevli devlet memurları ile ilgili de konuşan Yokuş, yine onların da rütbeli personelce alınan mali ve sosyal haklardan yararlanamadıklarını belirtti. Yokuş şöyle konuştu:


"7068 genel kolluk disiplin hükümleri hakkında kanununa tabi tutulmuş, rütbeli personel gibi disiplin hükümleri bu çalışanlara uygulanmış ancak  rütbeli personelce alınan mali ve sosyal haklar jandarma genel komutanlığı ile sahil güvenlik komutanlığında görevli devlet memurlarından esirgenmiştir. Ordu evlerini temizliği başta olmak üzere tadilatından bütün hizmetlerinden sorumlu olan sivil memurlar maalesef ordu evlerine giremezler. Kamplardan faydalanamazlar, sosyal tesislerden yararlanamazlar. Kısacası aynı iş yerinde çalıştığı rütbeli personel ile aralarındaki mali ve sosyal haklar bakımından ortaya çıkan fark gün geçtikçe artmaktadır. Sivil memurlar 666 kanun hükmünde kararname ile kaldırılan sivil memur tazminatlarının geri verilmesini talep ediyorlar. Şimdiye kadar açılmayan ünvan değişikliği sınavının açılmasını istiyorlar. Fiili hizmet zammının verilmesini talep ediyorlar. Askeri sivil memuruna silah verilmez. Askeri karargahlarda çalışmalarına rağmen bir saldırı sırasında kendilerini maalesef koruyamazlar. Bu nedenle silah verilmesi gerekiyor. İl dışı görevlendirmelerde hak ettikleri harcırah yeterince verilmez. Yurt dışı görevlerde her türlü yeterlilikleri varken maalesef görevlendirilmezler. Üzülerek ifade etmeliyim ki sivil memurlar çalışırken askeri personel özlük hakları hususunda maalesef maraba muamelesi görüyorlar. Bu adaletsizlik acilen giderilmelidir."


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet