İzmir STH Başkanı Çelik’ten Camiden ‘Çav Bella’ Okunmasına Sert Tepki

İzmir’de merkezi sistemle ezan okunan çeşitli camilerin minarelerinden İtalyan partizan marşı “Çav Bella” çalınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Sivil Toplum Hareketi (STH) İzmir İl Başkanı ve Ege Bölge Koordinatörü...

Yayınlanma:
İzmir STH Başkanı Çelik’ten Camiden ‘Çav Bella’ Okunmasına Sert Tepki

İzmir’de merkezi sistemle ezan okunan çeşitli camilerin minarelerinden İtalyan partizan marşı “Çav Bella” çalınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Sivil Toplum Hareketi (STH) İzmir İl Başkanı ve Ege Bölge Koordinatörü İlhan Çelik de yaşanan olaya sert tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Çelik, “Ruhumun senden İlahi şudur ancak emeli: Değmesin ma’bedimin göğsüne na-mahrem eli; Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli. Aslında bir çok cümleler ile girilebilirdi söze ama merhum Akif’in dizelerinde duygularımız kaleme geldi. Ve gördük ki yüz yılda geçse bu ülkede düşman uyumayacak. Bizim dinimizle ezanımızla ibadetimizle alay edecek kadar fütursuzlaşacak. Canlarımızı yakacak. Ama unutulan şu ki bu tür saldırılar bizi kenetlendirecek istikametimizde saflarımızı sıklaştıracaktır. Bu vesile ile İzmir’de camilerden Çav Bella adlı parçayı yayınlayıp bunu sosyal medyada eğlence haline dönüştüren inancımıza saldıran kişi ve kurumları kınıyor. Sivil toplum hareketi Derneği olarak her platformda bu kişi ve kurumlarla hukuki olarak mücadele edeceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz” (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet