İzmir ve Ankara Kırmızı’ya Döndü !!! (Özel Haber)

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Halk TV ekranlarında İzmir’in pandemi renginin kırmızıya dönmesini değerlendirdi.Bu artış sonucunda yerinde karar tedbirleri çerçevesinde il hıfzıssıhha kurulunun karar alması...

Yayınlanma:
İzmir ve Ankara Kırmızı’ya Döndü !!! (Özel Haber)

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, Halk TV ekranlarında İzmir’in pandemi renginin kırmızıya dönmesini değerlendirdi.

Bu artış sonucunda yerinde karar tedbirleri çerçevesinde il hıfzıssıhha kurulunun karar alması gerektiğini dile getiren Dr. Çamlı, “İzmir”de bir haftada yüzde 42’lik artış oldu. Vaka sayılarının artışının en büyük sebeplerinden bazıları bilinçsiz şekilde yapılan kongreler, ev ziyaretleri, toplantılar gibi kontrolsüz birleşmeler ve cenazeler” dedi.

Toplanmalarla doğru orantılı olarak varyant virüslerin de vaka artış oranında etkili olduğunu ve varyant virüslerin sayılarının açıklanmadığını belirten Dr. Çamlı, varyant virüslerin vaka artış oranında ne kadar etkili olduğunu kamuoyuna söylenmesi gerektiğini de belirtti.

“BÖYLE BİR DURUMDA NORMALLEŞME NASIL YAPILABİLECEK?”

Kontrollü normalleşme için verilerin böyle bir açılımın zamanı olmadığını belirten Dr. Çamlı, tamamen ekonomik kaygılarla açılımın yapıldığını söyleyerek, “Pandemi’nin giderek büyüyor. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 87’si yüksek riskli bölgede yaşıyor. Böyle bir durumda normalleşme nasıl yapılabilecek? İller arası geçişler kontrol edilmeli, kırmızı renkte olan illerden mavi illere yapılan seyahat veya geçişler, mavi olan illerin renklerini değiştirecek fakat illere giriş çıkışlar kontrol edilmiyor. Anadolu’nun şehirlerinin kırmızıya dönmesinin en büyük sebebi; şehirler arası kontrollerin sağlanamaması ve İstanbul’dan Anadolu’ya virüsün yayılması” ifadelerine yer verdi.

“İLLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ”

Dr. Çamlı, İl hıfzıssıhha kurullarının önceden de olduğunu ama uygulamaların yapılması için İçişleri Bakanlığı’ndan gelen genelgelerin il hıfzıssıhha kurullarına gönderilerek il hıfzıssıhha kurulunun imzalamalarını istediklerini ve hala merkezi sistemden çıkılmadığını belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “İllerin yeniden değerlendirilmesi gerekir fakat gerek görülmüyor. Gerek görülseydi, yerinde karar alınırdı. Tabip odalarının çoğu, hıfzıssıhha kurullarında yer almıyor ve bu yapılanmalar yeniden değerlendirilmeli.”

ANKARA DA KIRMIZIYA DÖNDÜ
Yayına katılan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytamur da Ankara’nın son halini ve kırmızıya dönmesini değerlendirerek, şunları söyledi: “Ankara’daki hastanelerindeki doluluk, ciddi oranda arttı. Ankara’da 400 bin aşılanma oldu ve bu kadar az bir sayıyla açılmak doğru değil. Ankara’daki filyasyon ekiplerinin üzerinde ağır bir yük var ve 400 olan sayı, 4 bin-5 binlere çıktı. Sağlıkçıların gücünün bu oranı kaldırması zor. İl hıfzıssıhha kurulları hastaneleri yönettiği sürece ciddi bir karar alınmayacağını ve üretimin can damarı olan bölgelerde kapanma yapılmayacağını düşünüyorum. “(BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet