İzmir’de Yüz Yüze Eğitim Başladı

İzmir’de yüz yüze eğitim, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar için seyreltilmiş uygulamalarla başladı.Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de anaokulları ve ilkokul 1. sınıflar için yüz yüze eğitim başladı. Bornova Fatih...

Yayınlanma:
İzmir’de Yüz Yüze Eğitim Başladı

İzmir’de yüz yüze eğitim, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar için seyreltilmiş uygulamalarla başladı.
Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de anaokulları ve ilkokul 1. sınıflar için yüz yüze eğitim başladı. Bornova Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda düzenlenen uyum haftası törenine; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İlker Erarslan ve Mehmet Yiğit, Şube Müdürü Mehmet Rüzgar, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ile bu yıl anaokuluna ve birinci sınıfa başlayan öğrencilerle öğretmenleri katıldı.
Gerekli tüm sağlık tedbirlerinin alındığı sade törende, fiziksel mesafenin korunması ve maske takılması kurallarına büyük bir özen gösterilirken çocuklarını öğretmenlerine emanet eden veliler de töreni uzaktan izledi. Okul girişine yerleştirilen ünitede ellerini dezenfekte eden minikler, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sınıflara geçti.

Milletimizin Umudu ve Aydınlık Yarınlarısınız

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İzmir eğitim ailesi olarak pırıl pırıl gözleri ve gülen yüzleri ile aileye yeni katılan çocukların heyecanını yürekten paylaştığını dile getirdi. Yahşi, bu zor süreci daha kolay atlatabilmek ve çocukların hayallerine giden yolu birlikte açmak için ortak bir amaçla kenetlenmenin önemini vurguladı.
Ülkemizde de bütün dünya ile eş zamanlı olarak pandemiye karşı çetin bir mücadele verildiğini söyleyen Yahşi, “Hiç kuşkusuz bu günler de geçecek ve çocuklarımız, milletimizin göğsünü kabartacak başarılara imza atmaya devam edecektir.” dedi.
31 Ağustos’ta başlayan uzaktan eğitim faaliyetlerinin ardından öğrencilerin, bugün aşamalı ve kontrollü bir şekilde yeniden okullarına dönmeye başladığını belirten Yahşi, okullarda tüm sağlık önlemlerinin ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.
Yahşi, uyum haftasında okula ‘merhaba’ diyen miniklere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sevgili çocuklarım, sizler taptaze heyecanınız, sınırsız hayalleriniz ve tükenmeyen enerjinizle milletimizin umudu ve aydınlık yarınlarısınız. Yeni yuvanıza hoş geldiniz. Biz kocaman bir aileyiz. Sizleri de aramızda görmekten çok mutluyuz. Birlikte eğlenip öğrenirken yepyeni dünyalar keşfedecek, hayallerimizden uçurtmalar yapacağız. Sizler, al bayrağın gölgesinde huzur ve güvenle büyüyecek ve bu ülkeyi yıldızlara taşıyacaksınız. Gülen gözleriniz, şen kahkahalarınız bu topraklarda daim olsun.”

Miniklere Maske ve Kolonya Hediyesi

Okul bahçesi dışında velilerle de sohbet eden Yahşi, onların heyecanını ve mutluluğunu paylaştığını dile getirdi. Eğitimcilerin en büyük destekçisinin veliler olduğunu belirten Yahşi, uyum haftasına başlayan minikleri de sınıflarında ziyaret etti. İzmir’deki tüm okullarda dezenfektan, maske, ateş ölçer ve temizlik malzemeleri ile personelin hazır olduğunu söyleyen Yahşi, okuldaki miniklere de maske ve kolonya hediye etti. Hediyelerini, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’nin elinden alan miniklerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.
Bahçedeki organik tarım atölyesinde öğrencilerle birlikte zeytin fidanı diken İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, okul bahçesinde öğrencilerin bakımını üstlendiği köpek, tavuk, horoz, tavşan gibi pek çok hayvanın bulunduğu yaşam alanını ziyaret etti, okuldaki robotik kodlama STEM atölyesi, EBA destek noktası, yaratıcı drama atölyesi ile ahşap atölyelerini gezdi.
Okul öğretmenleriyle bahçede ve öğretmenler odasında bir araya gelerek sohbet eden Yahşi, “Beden ülkesinin başkenti olan kalbi diri tutacak olan öğretmenlerdir. Çocuklara gösterdiğimiz sevginin ve ilginin yerini hiçbir şey tutamaz. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin çocuklarımızın, öğretmeniyle ve arkadaşlarıyla bir arada okulda eğitim görmesi en güzelidir.” dedi.
Temassız Oyunlarla Eğlenirken Öğrenecekler
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Eylül Pazartesi günü itibariyle yüz yüz eğitime kademeli olarak başlanacağının duyurulması ile İzmir’de de tüm okullarda gerekli önlemler alındı. Okullarda giriş kapısından tuvaletlere, kapı kolundan bahçeye kadar öğrencilerin temasta bulunabileceği bütün alanlar dezenfekte edildi.
Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfların ilk aşamada haftada bir gün eğitim alacağı okullarda tüm sağlık önlemleri alındı. Sınıflar, fiziksel mesafe kurallarına göre düzenlendi. Okuldaki tüm alanlar dezenfekte edilirken girişlere hijyen paspasları ve ateş ölçerler konuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul yöneticileri için planlanan tedbirlerin yer aldığı ‘uyum programı rehberi’ ile okullarda yüz yüze eğitimin ilk haftasında süreç, etkin ve verimli bir şekilde yürütülecek. 21-25 Eylül haftasında okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar için uygulanacak olan uyum programında, haftada bir gün 30’ar dakikalık 5 ders saati ile 10 dakikalık teneffüsler yer alıyor. Sınıf mevcudunun fiziksel mesafe kurallarına uygun olarak bölüneceği programda her öğrenci, kendisi için ayrılan sıraya oturacak. Uyum programı etkinliklerinde öğrenciler, sağlıklı yaşam ve temizlik kuralları ile ilgili bilgilendirilirken zorunlu haller dışında okullarda ziyaretçi kabul edilmeyecek. Teneffüs saatlerinde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.
Okula uyum haftasında Bakanlığın hazırladığı ‘Temassız Oyunlar’ kitapçığında yer alan eğlenceli oyunlarla çocuklar, hem sınıfta hem de açık alanda eğlenirken öğrenecek. Fiziksel temas içermeyen oyunlar sayesinde çocuklarda dikkat, iletişim, hareket ve işbirliği gelişimi sağlanırken bu süreçte öğrencilerin kaygı duymadan okula uyum sağlamaları desteklenecek. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet