İzmir’in Telekomünikasyon Alt Yapısı Deprem Sınavını Geçti

İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından telefonlar susmadı. Depremin ardından sevdikleri ile haberleşmek isteyen kent sakinleri bağlantı problemi yaşamadı.İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana...

Yayınlanma:
İzmir’in Telekomünikasyon Alt Yapısı Deprem Sınavını Geçti

İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından telefonlar susmadı. Depremin ardından sevdikleri ile haberleşmek isteyen kent sakinleri bağlantı problemi yaşamadı.

İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 6.6 şiddetindeki deprem kent sakinlerinin telefonları meşgul etti. Haberleşmek için arama yapan kent sakinleri geçmişte yaşanan deprem sonrası kesinti ile karşılaşmadı. İstanbul depremi ardından yaşanılan kesinti akıllara geldi. Depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) SMS yoluyla bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme mesajında “ Zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkılmaması ve haberleşmenin internet uygulamaları üzerinden yapılması önem taşımaktadır.” yazdı. AFAD’ın mesajının ardından İzmir’de bulunan operatörlerde müşterilerine SMS yoluyla bilgi verdi. “Depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı haberleşme uygulamalarını tercih edin.” mesajı ve buna benzer mesajlar operatörlerin servisinden paylaşıldı. Doğal afetlerde telekomünikasyonun önemi bir kez daha anlaşıldı. Alt yapı çalışmalarının devam ettiği İzmir depremden sonraki ilk bir saatlik süreçte sınavı geçti.

TWİTTER’DA GÜNDEM EGE DENİZİ
Yaşanılan telefon trafiği ile birlikte Twitter’da İzmir depremi “Ege Denizi” başlığında gündem oldu. Twitter’da kısa sürede gündem olan Ege Denizi başlığında İzmir’de yaşanan depremden görüntüler paylaşıldı. Futbol kulüplerinin ve üniversite rektörlerinin geçmiş olsun mesajları İzmir’deki depremin sesini duyurdu. (Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet