“Kaçak Av”ı Engellemede Drone Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban hayatı türlerini korumak için yürüttüğü av koruma ve kontrol çalışmalarında ilk kez gerçekleştirdiği “drone ile takip”te şüphelileri yakaladı ve yakalanan 4 kişiye toplamda 18 bin 900...

Yayınlanma:
“Kaçak Av”ı Engellemede Drone Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban hayatı türlerini korumak için yürüttüğü av koruma ve kontrol çalışmalarında ilk kez gerçekleştirdiği “drone ile takip”te şüphelileri yakaladı ve yakalanan 4 kişiye toplamda 18 bin 900 TL ceza kesti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayatı türlerini korumak için yürüttüğü av koruma ve kontrol çalışmalarında teknolojiden faydalanıyor.

4 KİŞİYE 18 bin 900 TL CEZA KESİLDİ
Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle tüm yurtta sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu geçtiğimiz hafta sonu, Sivas’ta gelen bir ihbarı değerlendiren DKMP ekipleri Divriği İlçe Jandarma Karakolu personelinin de desteğiyle, ihbara konu saha olan Divriği ilçesinde “drone” ile kaçak av takibi gerçekleştirdi. Yapılan incelemeler neticesinde görüntüde yer alan ve kaçak yaban keçisi avına çıktığı tespit edilen 4 şahıs “drone” ile takip edilerek Erzincan sınırları içerisinde yakalandı. Yakalanan 4 kişiye yasadışı avlanmak ve sokak kısıtlamasını ihlalden 18 bin 900 TL ceza kesilerek, beraberlerindeki tüfekler jandarma birimlerine teslim edildi.

“Drone” ile kaçak av takibi açısından bir ilkin gerçekleştirildiğini açıklayan DKMP Genel Müdürlüğü, bu şekilde saha denetimleri yapmaya devam edileceğini dile getirdi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet