Kamyoncular Eylem Yaptı

Manisa’da kamyoncular eylem gerçekleştirdi. Manisa Taşıyıcılar Kooperatifi, Saruhanbey Taşıyıcılar Kooperatifi, Merkezefendi Taşıyıcılar Kooperatifine üye kamyoncular çıkan yasaların yurt içi taşımacılığında nakliyecilik...

Yayınlanma:
Kamyoncular Eylem Yaptı

Manisa’da kamyoncular eylem gerçekleştirdi. Manisa Taşıyıcılar Kooperatifi, Saruhanbey Taşıyıcılar Kooperatifi, Merkezefendi Taşıyıcılar Kooperatifine üye kamyoncular çıkan yasaların yurt içi taşımacılığında nakliyecilik yapmalarına engel olduğu gerekçesiyle eylem düzenledi. Manisa Taşıyıcılar Kooperatifi garajında düzenlenen eyleme Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, çok sayıda kamyon şoförü katıldı. Kamyonlara ve tırlara, “Kamyoncu bitti Reis. Kamyoncunun sesini duy Reis. Kamyoncuya sahip çık Reis. Manisa Bölge kooperatifleri hep birlikte el ele burada. Kamyoncu senin esnafın Reis” pankartları asıldı.

TAKOGRAFLARLA İLGİLİ SIKINTI YAŞIYOR

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, “Sıkıntılarınızı biliyoruz. 1 Ocak’ta yürürlüğe giren, uygulama talimatı verilen nakliyeci esnafımızla ilgili U-ETDS sistemi Ulaştırma Bakanlığına bağlı veri girişlerinin ve takograflarla ilgili sıkıntılar var. Bununda alt yapısı hazırlanmadan yürürlüğe girince çok sıkıntılar oldu. Nakliyeci esnafımızı Türkiye genelinde dertlerini anlatmaya başladı. Bu sorunları dosya halinde federasyonumuza ilettik. Federasyonu başkanımızı Ulaştırma bakanımızla görüşmeleri yaptılar. Şoförler odası olarak esnafımızın ne tür sorunları varsa bunları çözmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Dinlenme sürelerine uyularak kazanç sağlamak mümkün değil. Zamanı geçirdiği için esnafımız yüklü miktarda para cezası yiyor. Bakanlığımızdan, devletimizden istediğimiz yollarımız gerçekten de mükemmel bununla kesinlikle övünüyoruz. Ama bu yollarda nakliyeci esnafının geçmesi için bazı alanlarda depolama alanlarının yapılması gerektiğini düşünüyoruz”  dedi.

REİSİMİZ BÜTÜN ÜMİDİMİZ SENSİN

Manisa Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahintepe, “Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Kamyoncunun sesini duymasını istiyoruz. Kooperatifler olarak aldığımız karar doğrultusunda sokakta eylem değil, garajımızın içinde basın açıklaması yapıp devletimize buradan sesimizi duyurmak istedik. Bizim hakkımızda çıkan yasaların burada bulunan kamyoncu esnafının bunu kaldıramayacağını bildirmek istedik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da bizi görmesini, duymasını istiyoruz. Sorunlarımız çok büyük. Bütün esnaflarımızın kooperatifimizin çatısı altında birleşmesini istiyoruz. Biz Ankara’ya sesimizi bu şekilde duyurabileceğiz ancak” dedi.

Manisa Merkezefendi Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Harun Karabıyıkoğlu, “Reisimiz bütün ümidimiz sensin. 2020’de çıkan kamyoncu esnafına karşı çıkan yasaların 2023’e uzatılmasını istiyoruz. Araçlarda bulunan akıllı takografın kaydettiği veriler neticesinde 4,5 saat kullanıp 45 dakika mola verip yollarda yürüyebiliriz. Çünkü bizim arabalarımızın sarma ve indirme zamanlarında bu yeni çıkan takograflar saatlerimizi yemektedir. Yolda yürüme mesafemizi engellemektedir” dedi. Kamyoncu esnafı ise sorunlarının çözülmesi için yetkililere seslendi.(BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet