Katı Atık Tesisi

Katı Atık Tesisi İnşaatı hızla yükseliyor.Alanya ve çevre ilçelerin çöplerinin hem bertaraf hem de enerji elde edileceği tesisin yapımı devam ediyor.[SLGF id=631]2017 yılı Ekim ayında Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,...

Yayınlanma:
Katı Atık Tesisi

Katı Atık Tesisi İnşaatı hızla yükseliyor.

Alanya ve çevre ilçelerin çöplerinin hem bertaraf hem de enerji elde edileceği tesisin yapımı devam ediyor.

[SLGF id=631]

2017 yılı Ekim ayında Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katılımı ile temeli atılan Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretimi Tesisi inşaatında Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney incelemelerde bulundu. Güney işi yapan firma yetkililerinden inşaatın gidişatı hakkında bilgi aldı.

Alanya ve çevresindeki ilçeler faydalanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yap işlet devret modeli ile yaptırdığı ve 70 milyon liraya mal olacak olan tesis sadece Alanya’nın değil, Gazipaşa, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinden getirilecek çöplerin bertaraf edildiği ve enerjiye dönüştürüldüğü bir tesis olacak.

Beklenenden önce tamamlanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, inşaattaki incelemenin ardından yaptığı değerlendirmede; “ Bu tesis, Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’ye örnek çevreci projelerinden biri olacak. Alanya’nın ve çevre ilçelerin çöpünden elektrik üretecek, son teknoloji Entegre Atık Değerlendirme, Bertaraf ve Enerji Üretme Tesisi inşaatı hızla yükseliyor. Temelin büyük bölümü tamamlandı. İki ay içinde makine ve diğer donanımların montaj çalışmalarına başlanacak. İnşaat çok hızlı yükseliyor. Tahmin edilenden önce tamamlayıp hizmete açmayı hedefliyoruz “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet