KAZIM KARABEKİR PAŞA’NIN KIZI İSTİKLAL HARBİ’Nİ ANLATTI

Milli Mücadele Kahramanı ve Siyaset Adamı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta İstiklal Savaşı’nı anlattı. Timsal Karabekir, Kazım Karabekir Paşa'nın...

Yayınlanma:
KAZIM KARABEKİR PAŞA’NIN KIZI İSTİKLAL HARBİ’Nİ ANLATTI

Milli Mücadele Kahramanı ve Siyaset Adamı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir, Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta İstiklal Savaşı’nı anlattı. Timsal Karabekir, Kazım Karabekir Paşa'nın arşivinden derlenen fotoğraflarla gerçekleştirdiği konferansta, Kurtuluş Savaşı yıllarında birçok zorluğun çekildiğini, Ermenilerin değil asıl Türklerin kendi öz vatanında soykırım ve esaret yaşadığını anlattı.


Alanya Belediyesi ve Alanya Fen Lisesi işbirliğiyle düzenlenen konferansa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut, Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdürü Şennur Aykut, öğretmenler, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BABAM YETİM BABASIYDI”
Hüseyin Girenes Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Sibel Dulum’un Kazım Karabekir Paşa’nın hayatını anlatan açılış konuşmasının ardından konferansa başlayan Timsal Karabekir, Kurtuluş Harbi’nde Anadolu’nun batısından doğusuna yaşanan tüm mücadeleleri belgelerle anlattı. Doğu Cephesi Komutanı olan Kazım Karabekir Paşa’nın arşivinden derlenen fotoğraflarla konferansını gerçekleştiren Timsal Karabekir, vatanı düşmandan kurtarmak için Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün aldığı önemli kararlara dikkat çekti.
Babasının savaşta yetim kalan binlerce çocuğa da babalık ederek onları asker, öğretmen, terzi, sağlıkçı gibi önemli meslek dallarında yetiştirerek vatana kazandırdığını söyledi.
Osmanlı'nın bağrına bastığı Ermeniler’in kendi komşularına zulüm yaptığını hatırlatan Karabekir, babası Kazım Karabekir’in çocukları çok sevdiğini de vurguladı. Babasını Türk çocuklarının yanısıra Ermeni çocuklarına da sahip çıktığını anlattı.

TÜM SALON TÜRK YILMAZ MARŞINI SÖYLEDİ
Timsal Karabekir, bestesi ve sözleri Kazım Karabekir Paşa’ya ait Türk Yılmaz Marşı’nı tüm salonla birlikte söyleyerek konferansını tamamladı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’le birlikte günün anısına Timsal Karabekir’e Alanya ipek kozasından bir tablo takdim ederek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet