KİRA ÖDER GİBİ, ELEKTRİK FATURASI

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya’da vatandaşlara gelen yüksek elektrik faturalarına ilişkin konuştu.KİRA ÖDER GİBİ, ELEKTRİK FATURASIEPDK’nın 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağını açıkladığı elektrikte...

Yayınlanma:
KİRA ÖDER GİBİ, ELEKTRİK FATURASI

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya’da vatandaşlara gelen yüksek elektrik faturalarına ilişkin konuştu.

KİRA ÖDER GİBİ, ELEKTRİK FATURASI

EPDK’nın 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağını açıkladığı elektrikte kademeli fiyat tarifesi ile 150 kilovatsaate kadar ve üstü kullanımlarında artan yeni fiyat uygulaması sonucu yılın ilk zamlı faturaları vatandaşlara gelmeye başladı.

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, son zamların Ocak ayındaki elektrik faturalarına yansıması üzerine vatandaşların isyan ettiğini vurguladı. Zeybek yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“ Antalya’da 2021’nin son ayı Aralık’ta 300-400 TL fatura ödeyen vatandaşlarımızın evlerine 1000-1500 TL fatura gelmeye başladı. Vatandaşlarımız kira öder gibi elektrik faturası ödüyor. Enflasyon karşısında maaşları eriyen vatandaşımız, kira, elektrik ve diğer faturalara çalışıyor. Antalya’da iklim nedeniyle çoğu vatandaşımız elektrikli ısıtıcılar kullanmaktadır ama gelen zamlarla bu yöntemden uzaklaşan vatandaşlarımız yine yüksek faturalar ile karşılaşıyor. Enerji şirketlerini zengin eden, vatandaşını fakirleştiren bir iktidar halktan bu kadar uzak olabilir. AKP iktidarının ekonomi yönetimi zam ve geçim sıkıntısıdır.”

HESAPSIZ ÖZELLEŞTİRMENİN CEZASINI VATANDAŞ ÇEKİYOR

“AKP’nin hesapsız, kitapsız özelleştirme sevdası bugün gelinen noktadır. Enerji dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi, üretimin plansız ve dışa bağımlı olması ve sonucunda artan faturalar ile cezalandırılan vatandaş olmuştur. Elektrik faturası yüksek gelen bir vatandaşımız şunları söylemektedir; “Aldığım maaş gıda fiyatlarına gelen zamla eridi, üzerine artan kiralar, tam bu kadarda olmaz dedik ama elektrik faturası ile şunu gördük 2022 yılında bize reva görülen hayat mum ışığı, gaz lambası. Esnaf değilim dükkân işletmiyorum, fabrikam yok ama eve gelen faturaya göre benim ya dükkânım ya da fabrikam var.” diyor. Uzmanlar gelen yüksek faturaların yarısının Aralık ayı zamsız, Ocak ayı kısmının ise zamlı olduğunu belirtiyor ve asıl yüksek faturaların Şubat ayında evlere geleceğini belirtiyor, vatandaşından her fırsatta IBAN vererek para isteyen AKP, bu sefer tam tersini yaparak yandaşlara aktardığı uçsuz bucaksız devlet bütçesi ve kredileri vatandaşa aktarmalıdır. Vatandaş faturalara çalışmak zorunda değil, onları bu ekonomik sömürüye mahkûm eden AKP iktidarı ve küçük ortağından, ilk seçimde kurtaracağız.”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet