Kıymetliler haftaya satıcılı başladı

Kritik FED toplantısının gerçekleşeceği haftaya girilirken, aşı gelişmeleriyle hisse senedi piyasaları alıcılı, kıymetli madenler satıcılı bir seansı geride bıraktı. Dünkü seansa 1839 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı...

Yayınlanma:
Kıymetliler haftaya satıcılı başladı

Kritik FED toplantısının gerçekleşeceği haftaya girilirken, aşı gelişmeleriyle hisse senedi piyasaları alıcılı, kıymetli madenler satıcılı bir seansı geride bıraktı. Dünkü seansa 1839 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden seans boyu aşağı yönlü seyir halinde hareket ettiği bir günü yaşadı. Pfizer’ın aşısının ABD’ye ulaşmasının ardından ilk aşı uygulaması New York’ta bir sağlık çalışanına yapılarak resmen başlamış oldu. Altın ise bu gelişme karşısında kayıplar yaşarken, 1819 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi. Seans sonuna doğru toparlanma çabasında hareket eden sarı maden, 1827 dolar/onsla günü tamamlayarak yüzde 0,7 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş de benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakırken, altına kıyasla daha az kayıp yaşadığı bir seansı geride bıraktı. 23,93 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, seansı 23,83 dolar/onstan kapatırken yüzde 0,4 kayıpla seansı tamamladı.

Platin ise gün ortasına kadar seansı yeşilde geçirmesine rağmen seans sonuna kadar bu pozitifliğini koruyamadı ve seansa yataya yakın bir kapanışla tamamladı. 1010 seviyesinden seansı kapatan platin 1 dolarlık kayıpla seansı kapatmış oldu.

Paladyum da günü kırmızıda kapatarak da diğer kıymetliler gibi satıcılı bir seansı geride bıraktı. 2301 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan paladyum, önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,9 kayıp yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda düşük hacimli seansla hafta başlanırken, altın işlemleri dünya fiyatlarının üzerinde 1 usd/onsla gerçekleşti. Borsa İstanbul’da toplamda 3941 kg altın, 2848 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet